Egygólos meccs

2022.12.02. 22:43

Kamerun hiába győzte le Brazíliát, búcsúzott a foci-vb-től

Aboubakar 92. percben lőtt góljával Kamerun 1–0-ra legyőzte Brazíliát a labdarúgó-világbajnokság G csoportjának utolsó mérkőzésén.

A brazil Gabriel Jesus (jobbról) nem tudott élni a lehetőségével, nem talált be a kapuba Kamerun ellen.

Forrás: MTI

Fotó: Andre Penner

Az első félidőben a brazilok irányítottak, azonban túl nagy veszélyt nem jelentettek a kameruni kapura, amelyben Epassy magabiztos volt. Társai eközben sok mezőnymunkával és határozott belépőkkel semlegesítették az ellenfél akcióit. A brazilok több lehetőségüket szögletre vagy szabadrúgásra váltották, melyekből aztán ugyancsak nem lett semmi. A félidő slusszpoénja lehetett volna, ha az addig támadásban semmit nem mutató afrikai ellenfél ezek után vezetést szerez, de Mbeumo fejesét Ederson bravúrral mentette közvetlenül a szünet előtt.

A fordulás után öt percig Kamerun kezdeményezett, de Brazília gyorsan visszavette az irányítást, és Epassynak már védenie is kellett a dél-amerikai próbálkozásoknál. A folytatásban cserékkel próbálták frissíteni játékukat a brazilok, de a csapat teljesítményében ez nem hozott pozitív változást. A hajrában viszont többször találták meg egymást labdával üres területen, de a befejezésekig így is csak ritkán jutottak el, mert az utolsó passzokból hiányzott a határozottság és a kreativitás. Amikor meg tényleg lövésig jutottak, pontatlanok voltak. 

Az első félidőhöz hasonlóan a második végén is jött egy veszélyes kameruni fejes, de a második már gólt eredményezett. Ngom Mbekeli jobb oldalról ívelt a brazil kapu elé, ahol Aboubakar érkezett jó ütemben és üresen, majd a tizenegyeses pontról a kapu bal oldalába bólintott a dermedt Ederson mellett. Gólörömért sárga lapot kapott, amiből már volt egy neki, így a játékvezető ki is állította. A braziloknak még volt egyenlítési lehetőségük, azonban ezúttal is kimaradt.

Kamerun–Brazília 1–0 (0–0)
Labdarúgó-világbajnokság, G csoport, 3. forduló. Loszaíl, Loszaíli Nemzeti Stadion. Vezette: Elfath (amerikai).
Kamerun: Epassy – Fai, Wooh, Ebosse, Tolo – Anguissa, Kunde (Ntcham, 68.) – Mbeumo (Toko Ekambi, 64.), Choupo-Moting, Ngamaleu (Ngom Mbekeli, 86.) – Aboubakar. Szövetségi kapitány: Rigobert Song.
Brazília: Ederson – Dani Alves, Militao, Bremer, Telles (Marquinhos, 54.) – Fabinho, Fred (Bruno Guimaraes, 55.) – Antony (Raphinha, 79.), Rodrygo (Éverton Ribeiro, 55.), Martinelli – Gabriel Jesus (Pedro, 64.). Szövetségi kapitány: Tite.
Gólszerző: Aboubakar (90+2.).
Kiállítva: Aboubakar (90+3.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!