Foci-vb 2022

2022.12.03. 06:00

Ma már a nyolcaddöntővel folytatódik a vb-program

Miután tegnap este lezárult a labdarúgó-világbajnokság csoportköre, ma 16 és 20 órától már nyolcaddöntős mérkőzéseket rendeznek Katarban.

B.D.

Lionel Messi, az argentinok támadója.

Forrás: MTI

Fotó: Ronald Wittek

Hollandia és az Egyesült Államok küzdelmével 16 órakor kezdődik meg a kieséses szakasz a 22. labdarúgó-világbajnokságon. Hollandia a csoportkörben Szenegált és Katart is 2–0-ra legyőzte, míg az Ecuadorral 1–1-es döntetlent játszott, így csoportelsőként végzett. Az USA Wales ellen 1–1-gyel, míg Angliával 0–0-val zárt, míg Iránt 1–0-ra legyőzte és továbbjutott a B csoport második helyén.

A mai második meccsen 20 órától Argentína és Ausztrália találkozik egymással. Bár előbbi egy Szaúd-Arábia elleni vereséggel rajtolt, Lengyelországot és Mexikót is legyőzte 2–0-ra, így csoportelsőként ment tovább. Ausztrália az 1–0-s eredményre állt rá a csoportkör során, hiszen Tunéziát és Dániát is ennyire múlta felül, míg a címvédő franciáktól 4–1-es vereséget szenvedtek. A dánok elleni csata megnyerésével léptek tovább.

Mai nyolcaddöntős program:

16 óra: Hollandia–Egyesült Államok (élő: M4 Sport)
20 óra: Argentína–Ausztrália (élő: M4 Sport)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!