Foci-vb 2022

2022.12.10. 12:24

Messi nem gondolta, hogy a 11-esekig elmegy a hollandok elleni meccsük

Lionel Messi, az argentin válogatott vezére azt mondta, szükségük volt a hollandok elleni péntek esti sikerre a katari labdarúgó-világbajnokságon, amelyet nagyon-nagyon szeretnének megnyerni.

Lionel Messi gólt rúgott és gólpasszt adott a negyeddöntőben.

Forrás: MTI

Fotó: Rungrodzs Jongrit

A dél-amerikai csapat 2–2-es rendes játékidő és hosszabbítás után 11-esekkel múlta felül európai riválisát a második negyeddöntőben.

– Ez hihetetlen. A végén nagyon szenvedtünk – mondta a mérkőzést követően Lionel Messi, az argentinok csapatkapitánya. – Az elején még jól ment. De aztán végül mégis sikerült megcsinálnunk. Egy olyan csapat vagyunk, amely tudja, hogy mit csinál. Nagyon szeretünk nyerni. És nagyon-nagyon szeretnénk megnyerni ezt a világbajnokságot. Lépésről lépésre haladunk előre és élvezzük. Szükségünk volt erre a sikerre – idézi Messit az MTI.

A 11-esekről szólva a Paris Saint-Germain hétszeres aranylabdás sztárja úgy fogalmazott: "nem gondoltuk, hogy idáig megy a meccs. Az embernek nem szabad hagynia, hogy túlságosan is a hatása alá kerüljön a rúgásoknak. Tudtuk, hogy ha 11-esekre kerül sor, egységesnek kell lennünk".

Az argentinok kapusa, Emiliano Martínez elárulta, hogy óriási érzések kavarognak benne. – Az egész országért, 45 millió argentinért csináltuk ezt. Az elődöntőben vagyunk, szívvel és szenvedéllyel. Hallottam, amit Van Gaal előzetesen mondott, hogy ha 11-esekre kerül sor, előnyben lesznek és ők nyernek. Szerintem jobban tette volna, ha tartja a száját – mondta a hálóőr.

Louis van Gaal, a hollandok szövetségi kapitánya csalódottan értékelte a meccs utolsó szakaszát. – Egész évben gyakoroltuk a büntetőrúgásokat, aztán elrontottuk. Kár érte. Edzőként szeretek mindent kontrollálni, ezért is kértem a játékosokat, hogy a klubjukban gyakorolják a 11-eseket és ezt meg is tették. De ha kettőt elhibázol, nem nyersz semmit – mondta a szakember.

Argentína az előző világbajnokságon ezüstérmes Horvátországgal találkozik a keddi elődöntőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!