Gazdaság

2017.06.15. 09:20

Vámos Csaba: a kormányintézkedések miatt csődbe ment egy állami kéményseprő-vállalat

Az 1949 óta működő társaság megszűnésével több mint ötven dolgozó veszíti el munkáját.

A jogszabályok szinte folyamatos változtatásával, illetve az ágazat számára hátrányos törvényalkotással a kormány olyannyira nehéz helyzetbe hozta a kéményseprési iparágat, hogy az egyik állami kéményseprő-vállalat, a Békés Megyei Tüzeléstechnikai Kft. csődbe ment – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke.


Az elnök szerint az állami kéményseprő-vállalat eladósodása és tönkremenetele jól példázza, hogy milyen állapotokat teremtett a kabinet az ágazatban – írja a lap.

 

" data-width="500">


Eddig csak a magánvállalkozások adták fel az ügyfelek „államosítása" miatt a tevékenységüket. Ám úgy tűnik, hogy a „rezsiharc", illetve az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) terjeszkedése a kéményellenőrzési ágazatban már az állami kéménytisztító-vállalatokat is eléri. Az 1949 óta működő társaság megszűnésével több mint ötven dolgozó veszíti el munkáját – jegyezte meg szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!