Szegedi hírek

2023.05.17. 14:03

Robotizált raktárat épít a Florin – Fotók

Kiss Anna

Az alapkőbe helyezett kapszulába szerdai lapszámunkból is belekerült egy példány. Fotó: Gémes Sándor

Fotó: Gemes Sandor [email protected]

Tizenöt méter magas, háromezer négyzetméteres, mintegy ötezer raklapnyi áru tárolására alkalmas raktárat épít a Florin Zrt. Szegeden. A Kenyérgyári úti telephelyen teljesen automatizált, úgynevezett robottargoncák mozgatják majd az árut. Minderről Barta Attila cégvezető beszélt szerdán a raktár alapkövének letételekor. Közölte, ez az utolsó beruházás, amit végrehajtanak az ötlépcsős fejlesztési tervük részeként, ezúttal 1,6 milliárd forint kormányzati és uniós forrásból teszik.

Beszélt arról is, hogy az év gyára címet is magukénak tudva építkeznek, hiszen a PPH Média versenyén elnyerték idén ezt a címet. Úgy véli, ez többek közt annak köszönhető, hogy olyan termékkel áll elő a cégük, amiből hiány van hazánkban. Ugyanakkor a Florin az, amelynek köszönhetően sosem volt fertőtlenítőszer-hiány a magyar egészségügyben. Megjegyezte, 2020 tavaszán több mint százszorosára kellett növelniük a gyártókapacitásukat, ezért gyárat építettek mindössze 6 hét alatt.

Az ünnepségen jelen volt Róth Márton, Csongrád-Csanád vármegye főispánja is. Ő köszöntőjében többek közt arról szólt, hogy a Florin egy nagyon nehéz helyzetben képes volt jelentősen megtöbbszörözni a kapacitását, így 1500 tonnányi fertőtlenítőszerrel járult hozzá a koronavírus elleni védekezéshez. Közölte, a cég az 1950-es évek óta már sokszor bizonyította, hogy jó menedzsmenttel a magyar terméknek létjogosultsága van. Jelezte, azon olyan beruházások, mint a mostani, elengedhetetlenek ahhoz, hogy a tudás itthon kamatozzon és helyből indulva válhasson egy márka világméretűvé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!