Gazdaság

2007.08.12. 16:19

Keressük a gazdasági élet legjobbjait

Hétfőn jelenik meg a Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó pályázati felhívása a 2007. évi Presztízs Díjakra – napilapjainkban, valamint internetes kiadásunk oldalain. Negyedszerre szeretnénk elismerni és jutalmazni a gazdasági élet legjobbjait a presztízst jelentő Presztízs Díjakkal. Idén is hat kategóriában lehet megmérkőzni, a legjobbak a november 15-i gálán vehetik át a gazdasági élet Oscarjait.

Fekete Klára (Délmagyarország)

– Az eddigi hagyományokat szeretné követni a Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó az idei Presztízs Díj pályázat kiírásával, annak elbírálásával és az elismerések átadásával – jelentette be Pap Klára kiadóigazgató azzal kapcsolatban, hogy ma megjelentek a pályázati kiírások a napilapokban és az interneten egyaránt.

– A gazdasági élet szereplőinek már nem kell azt elmagyarázni, mit jelent a díj – folytatta az igazgató asszony. A Presztízs Díj alapításának negyedik esztendejében közismert, milyen fontos, hogy egy vállalkozást, egy üzletembert, egy sikertörténetet ne csak országos szakmai elismerésben részesítsenek, hanem itt, helyben is értékeljék erőfeszítéseit. S hogy mit adhatnak lapjaink a díj mellé? Nyilvánosságot biztosítanak a kitüntetetteknek, rendre megismertetik eredményeikkel a szűkebb közvéleményt. A nyertesek a honlapjukon, saját kommunikációjukban a Presztízs Díj logóját mint védjegyet hasznosíthatják. A Délmagyarország Kiadó, amely szintén szereplője a gazdasági életnek, a nyilvánosság erejével segíti a régió gazdasági fejlődését – mondta Pap Klára.

Kategóriák

A foglalkoztatottak száma alapján idén pályázni lehet Az év kisvállalkozása (1-5 fő), Az év középvállalkozása (6-20 fő) és Az év vállalkozója (20 fő felett) díjra. További kategóriák: Az év üzletembere (ezzel a kimagasló, a vállalat sikerét meghatározó személyes teljesítményt jutalmazzuk), az Üzleti innovációs, valamint a Környezetvédelmi díj. A pályázati feltételekben kevés a változás, a hagyományokhoz tartani kívánja magát a Lapcom Kft., ami már bevált, azon nem szeretne változtatni. Idén is hat kategóriában lehet versengeni, idén is tanácsadó szolgáltatással próbálunk segíteni az érdeklődőknek. A pályázati felhívást – amellett, hogy rendszeresen megjelentetjük lapjainkban – a vállalkozók széles körének postán küldjük el. Emellett bárki jelölhet arra érdemes cégeket, amelyeket ezt követően a Lapcom Kft. a pályázati felhívással megkeres. Ez azonban nem mentesíti a vállalkozásokat a pályázat megírása alól. A pályázatokat az eddigi évek gyakorlatának megfelelően a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának oktatóiból álló szakmai előzsűri véleményezi, a legvégső döntést azonban a díj alapítói hozzák meg.

Idén újdonság, hogy különdíjjal jutalmazzuk azt a pályázót, aki a legszínvonalasabb üzleti weboldallal rendelkezik. Abból kiindulva, hogy ma már az interneten való megjelenés is a siker egyik alapköve lehet. Környezetvédelmi díjban pedig nemcsak az részesülhet, aki ezen a területen tevékenykedik, hanem az a vállalkozás is, amelyik a gyártás folyamatában különösen ügyel a környezetvédelmi előírásokra. Pap Klára ebben az évben azt is kéri, hogy a pályázók rövidebb, négyoldalas anyagot küldjenek magukról, a különböző tájékoztató jellegű dokumentumokat pedig a mellékletekhez csatolják.

Az izgalmas pályázati szakaszt követően november 15-én, csütörtökön, Sajtóházunk nyomdacsarnokában adják át a gazdasági élet Oscar-díjait. Akárcsak az előző három alkalommal, idén is különleges művészeti produkció kíséri majd az immáron társasági eseménnyé vált, külsőségeiben reprezentatív díjátadó gálát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!