Gazdaság

2008.02.12. 13:18

Megújult a nemzeti turisztikai honlap adatbázisa

2008-ban megújult honlappal és turisztikai adatbázissal áll az érdeklődők rendelkezésére a Magyar Turizmus Zrt. A www.itthon.hu címen elérhető honlap struktúrája egyszerűsödött annak érdekében, hogy a keresett információk könnyebben megtalálhatóak legyenek.

A frissített nemzeti turisztikai adatbázisban pedig több mint 20.000 turisztikai szolgáltató, látnivaló és esemény közül válogathatnak a kikapcsolódásra vágyók – tudatta az Objektív Hírügynökséggel az MT Zrt.

Az egyhónapos próbaüzemet követően, megújult formában és tartalommal indult útjára a Magyar Turizmus Zrt. www.itthon.hu portálja, amelynek az egyik legfontosabb eleme a Nemzeti Turisztikai Adatbázis (NETA). A weboldal látogatói 7000 szálláshely, 5000 vendéglátóipari egység, 6000 látnivaló, 2000 szabadidős lehetőség és ezernél is több esemény közül válogathatnak akár egyszerű, akár összetett kereséssel. Az adatbázisok a Szálláshelyek, Vendéglátás, Látnivalók, Szabadidő, valamint a Gyógy és wellness menüpontokra kattintva érhetőek el a honlapon keresztül.

Az adatbázisokban történő keresésen kívül további menüpontok is segítenek Magyarország turisztikai kínálatának megismerésében: az Aktuális menüpont alatt mindig friss, a nagyközönség érdeklődésére számot tartó információkat, híreket talál a látogató; a Régiók menüpont alatt mind a kilenc turisztikai régió bemutatkozik; a Bor és gasztronómia cím alatt többek között hazánk borvidékeivel ismerkedhetünk meg; további kiemelt témák a honlap főoldalán: Nemzeti Parkok, Világörökségek, Közlekedés, Multimédia (letölthető kiadványok) és Kiadványrendelés. A Kiadványrendelés ugyanúgy működik, ahogy a látogatók azt már megszokhatták. Regisztráció nélkül kis mennyiségű (max. 10 db) kiadvány megrendelésére van lehetőség, míg szakmai regisztrációval nagyobb mennyiségű kiadvány is rendelhető.

Megtalálhatóak a portálon a hazai települések alapadatai és térképük is, valamint a hozzájuk kapcsolódó összes turisztikai információ.

A honlap látogatóinak kényelmét szolgálja az új MyItthon rovat is, amelyben a látogatók kedvük szerint gyűjthetik össze azokat az anyagokat, információkat – beleértve például egyes szállodák adatlapjait – amelyekhez később vissza akarnak térni. A személyre szabott MyItthon rovatban tárolt anyagok és információk szabadon bővíthetőek, törölhetőek és nyomtathatóak is.

A MyItthon használatának egyetlen feltétele a portálon való regisztrálás. A regisztrációval nem csak a személyre szabott rovatot tudják használni a látogatók, hanem térítésmentesen kiadványt is rendelhetnek a Magyar Turizmus Zrt.-től. Azok a felhasználók és látogatók, akik már regisztráltak a www.itthon.hu elődjén, továbbra is használhatják régi hozzáférésüket.

A nemzeti turisztikai marketingszervezet fontos feladatának tekinti a szakmai partnerek, a turizmusban érdekelt szakemberek, illetve a téma iránt érdeklődők információval való ellátását is, ezért a Szakmai oldalak szerkezetét is megújította, frissítette. Az MT Zrt. portál alsó részén található Szakmai oldalak menüpontra kattintva többek között a turizmus szervezeti rendszerével, a Magyar Turizmus Zrt. tevékenységével, az együttműködési lehetőségekkel, illetve a társaság kutatásaival kapcsolatos tudnivalókat ismerhetik meg az érdeklődők.

Szintén a weboldal alsó sávjában található a Sajtószoba menüpont, ahol naprakészen megtalálható az MT Zrt. valamennyi híre, sajtóanyaga, sajtóközleménye és beszámolója.

A Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Irodájának honlapja ugyaninnen elérhető egy kattintással. A portál tartalmi fejlesztése folyamatos.

A Magyar Turizmus Zrt. összesen 51 honlapot üzemeltet és tart karban a világ 30 országában, 24 nyelvi változatban. A Társaság központi (www.itthon.hu és www.hungary.com) honlapjait több mint 2,5 millióan látogatták 2007-ben, az oldalletöltések száma pedig megközelítette a 7 milliót.

Címkék#turizmus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!