Gazdaság

2009.05.06. 15:19

Mit kezdjünk az üres telekkel?

Az Eston International szakértői számos felhasználási módot javasolnak a válságban eladhatatlan üres telkek felhasználására.

Az Eston közleménye szerint szerint az ilyen ingatlanok működtetésére megfelelő irány lehet a 40-50 százalékos visszaesést produkáló autóipar tárolási kapacitásainak bővítése, legyen szó akár a gyártói, akár kereskedői oldalról.

A városi foghíjtelkeket általában a szükséges építési engedélyek megérkezéséig adják bérbe fizetős parkolók létesítésére - az Eston szerint a vállalkozók gyakran működési engedély kiváltása nélkül kezdik meg tevékenységüket, így az önkormányzatok eljárást is indíthatnak a szabálytalankodók ellen.

Az Eston tanácsadói szerint a logisztikai szektorban bekövetkezett változások is új keresletet teremtenek: a visszaesett fuvarozási forgalom miatt a használaton kívüli teherautók tárolására megoldást jelenthet egy-egy üres telek. Ehhez járműtartási és működési engedély is szükséges, melyek az illetékes önkormányzatoktól szerezhetők be - írja a cég közleménye.

Egyéb rövidtávú felhasználásként az autóárverést, autós bolhapiacot, konténerek és felszerelések nyílt tárolását ajánlják. Plusz jövedelmet jelenthet a telek időszakos hirdetési tevékenységre való bérbeadása is. Bár jelenleg számos cég éppen a marketing-költségvetését csökkenti, az óriásplakátok és hirdetőtáblák iránt továbbra is nagy a kereslet, mivel az Eston szerint kevés a megfelelő felület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!