pótolhatatlan veszteség

2021.10.18. 07:12

Megszólalt az elhunyt Kandech Evelyne édesapja: nem tudott lánya betegségéről

Megszólalt a Borsnak az elhunyt Kandech Evelyne édesapja.

Forrás: Bors

Megdöbbentette a teljes hazai zenészvilágot és a rajongókat Kandech Evelyne halála. A borzalmas hírről először az énekesnő pályatársa, Torres Dani, majd pár perccel később Tóth Vera tájékoztatta a nyilvánosságot. A 37 évesen, súlyos betegségben elhunyt Evelyne magánéletét tragédiák sorozata kísérte, és a karrierje sem sikerült olyan fényesre, mint amilyet sokak szerint megérdemelt volna. Mivel az éneklés nem biztosított számára megfelelő megélhetést, kénytelen volt pincérnőként is dolgozni – írja a Bors.

Evelyne egész életében arra vágyott, hogy idilli kapcsolata legyen az édesapjával, ám ez nem valósulhatott meg. Egykeként nőtt fel, holott Afrikában több féltestvére is volt.

2015-ben az édesanyját is elveszítette, amit élete végéig sem sikerült feldolgoznia.

Igyekezett végig a súlyos beteg asszony mellett állni, pedig már akkoriban is sejteni lehetett, hogy az ő egészsége sem tökéletes. Hét évvel ezelőtt rejtélyes kór támadta meg. Akkor így üzent a barátainak a kórházi ágyáról:

„Az orvosok tanácstalanul állnak, és annyit mondanak, hogy feladtam nekik a leckét. (…) Valami hasi cucc és kib*szott kellemetlen.”

Csak a közeli barátai tudták, hogy mennyire súlyos beteg. Az elmúlt két hétben jobban lett és a kedélyállapota is kezdett helyreállni. A környezetétől úgy tudjuk, reménykedett a gyógyulásban, ám aztán hirtelen elárasztotta a szervezetét egy rettegett kór. Szombaton feladta a küzdelmet.

– Néhány hete beszéltünk utoljára – írta az apa angolul, majd beszédhívásban folytattuk a kommunikációt. Ahmed Bharim Kandeh hirtelen magyar nyelvre váltott:

– Mi volt a baja? Mi volt a baja? Ez szörnyű – kérdezgette enyhe akcentussal, majd kitört belőle a zokogás.

A férfi sajnálja, hogy már nem lesz lehetősége bepótolni a kimaradt éveket a lányával. Szerette volna még jó néhányszor megölelni, de tudja, hogy ez már lehetetlen. Kérdés, hogy Magyarországra tud-e utazni Evelyne temetésére, ám az országa anyagi helyzetének ismeretében feltételezhető, hogy nem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!