veszteség

2021.11.06. 17:14

„Benne marad az elhunyt illata” – halott emberek ruháiból varr a magyar nő

Édesanyja elvesztése után jött az ötlet Nádas-Láber Zsuzsának: mi lenne, ha eltávozott emberek kedvenc öltözékei macikká alakulnának át. Zsuzsa küldetésének érzi, hogy segítsen a gyászolóknak a veszteségük feldolgozásában.

Forrás: Bors

Zsuzsa 2018-ban hirtelen elveszítette az édesanyját. A tragédia rettenetes megviselte, akkor jött rá, hogy a gyászfeldolgozás nagyon hosszú folyamat.

A megmaradt ruhákkal is kezdenem kellett valamit.

Egy részüket elajándékoztam, de az anyám kedvenc darabjaitól nem szerettem volna megválni. Főleg azoktól, melyeket maga varrt. Akkor jött az „égi” ötlet, hogy „tartsd közel magadhoz a szeretteidet a ruháikból készült angyalmaci formájában, akkor is, ha már nem lehetnek veled”. Az első macit egy dzsekiből készítettem – emlékezett vissza Zsuzsa, az Angyalmaci alapítója, aki önmagát a szeretet nagykövetének tartja.

A vállalkozó emberek százainak segített már ötletével.

Fotó: Bors

 

A macikban benne marad az elhunyt személy illata és energiája, ráadásul meg lehet azokat ölelni, és beszélni is lehet hozzájuk – magyarázta, és hozzátette: a macikban akár egy hátsó zsebben a gyászolók szeretteinek hamvai is megőrizhetők.

Volt, aki fényképet tett bele, mások az elhunyt egy-egy személyes tárgyát tették oda.

Fotó: Bors

Nem csupán a gyászolóknak nyújthatnak segítséget Zsuzsa macijai. Egy válás után akár a külön élő szülő is megajándékozhatja gyermekét egy igen személyes ajándékkal, de arra is volt már példa, hogy az unokáktól távol élő nagyszülőket kívánták a megrendelők meglepni. Zsuzsi büszke rá, hogy már több európai országból, sőt, Amerikából is kapott már felkérést – írja a Bors.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában