Bulvár-celeb

2022.10.05. 04:00

Megrázó vallomást tett Keresztes Ildikó

A Máté Péter-díjas énekesnő egy számára nagyon nehéz témáról, a demenciáról és a jellemzően időskori betegséggel kapcsolatos tapasztalatairól beszélt.

Forrás: Mandiner

Az időskori szellemi hanyatlás, a demencia állt a Dunán látható Családi kör legutóbbi adásának középpontjában. Keresztes Ildikó őszintén beszélt ezzel kapcsolatban az őt kínzó lelkiismereti problémákról. 83 éves édesanyja, valamint az ő 76 éves húga – az énekesnő nagynénje – küzd demenciával.

„Nagyon szenvedek, mert nem tudok megbarátkozni a lelkiismeretemmel, kezdem azt érezni, hogy nem tudom tovább egyedül, jól ellátni őket. Bár a mindennapi terhet levettem a vállukról, olyan szintű odafigyelést igényelnek, amelyet én nem tudok már nekik megadni” – mondta Keresztes Ildikó, reagálva a műsorban bemutatott történetre, amelyben egy nagymama szellemi leépülésének stádiumait mutatják be.

„Ha türelmetlen vagyok velük, lelkiismeret-furdalásom van, hazamegyek, és bőgök emiatt, aztán felhívom őket és bocsánatot kérek”

– mondta Keresztes Ildikó, aki eljutott arra a pontra, hogy egy otthon után nézzen, ahol megfelelő gondoskodást kapnak. Ettől azonban lelkileg még jobban szenved.

„Elmagyaráztam nekik a helyzetet, és azt mondák, értik, de nem tudom, igazából mit élnek meg belül. Nem gondolják-e azt, hogy felneveltek engem, én pedig most lemondok róluk.”

A Családi körben két új pszichológus szakértő – Bálint Piroska és Harmat László – segíti a műsorban bemutatott, felvetett problémák megértését, és tanácsokkal szolgálnak a sokakat érintő élethelyzetek megoldására.

A demencia jeleiről, stádiumairól is részletesen beszélt a szakértő a műsorban, amely a linkre kattintva újranézhető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában