Krimi

2023.12.18. 05:33

Életek múlhatnak rajta: ezzel az ajándékkal biztosan mellélövünk

Hiába tűnik jó ötletnek, tragédia lehet a vége.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Evgeny Atamanenko

Az ajándékba vásárolt élő állatok az ünnepek után gyakran végzik az utcán, így az Orpheus Állatvédő Egyesület a felelős állattartás érdekében arra kéri az embereket, hogy ne ajándékozzanak élő állatot karácsonyra.

A felelős állattartáshoz megfelelő hely, gondozásukhoz anyagi fedezet és elegendő szabadidő szükséges – figyelmeztet közleményében az egyesület.

Az állatvédők tapasztalata az, hogy az ünnepekre kapott élő ajándékok később gyakran unott teherré válnak, az új gazdák pedig még azzal sincsenek tisztában, hogy tudják-e vállalni a felelősséget az állatért.

Gyakori, hogy az ajándékba kapott állatok a rossz körülmények miatt elpusztulnak. 

Sokan próbálnak megszabadulni ezen ajándékoktól, például nem ritka, hogy a megunt díszhalakat élve engedik a WC-be.

Az apró rágcsálók, teknősök, vadászgörények, pókok legtöbbször ingyen visszajuttathatók valamelyik állatkereskedésbe, azonban a kutyákat vagy a macskákat ritkán veszik vissza a szaporítók, hiszen a kölyöknél nagyobb példányok szinte eladhatatlanok. 

Sok állat így az utcára kerül, vagy menhely fogadja be ideiglenesen, a legtöbb kóborrá lett állat azonban az utcán pusztul el.

Borítókép: illusztráció


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában