Korszerűsítés

2021.12.10. 16:00

Frissült a MÁV-Volán-csoport jegyértékesítési rendszere

Például a megvásárolt jegyek mellé a továbbiakban csak elektronikus formában adnak nyugtát.

Felhasználó- és környezetbarát fejlesztésekkel frissült a MÁV-Volán-csoport jegyértékesítési rendszere - közölte a MÁV pénteken az MTI-vel, és példaként említették, hogy a pénztárakban, a vonatokon, az automatákból vásárolt jegyek mellé az utasok már nem kapnak papírra kinyomtatott nyugtát, hanem azt elektronikus formában, az új ELVIRA felületéről tölthetik le.

A jegy.mav.hu/e-nyugta oldalon elérhető e-nyugta csak elektronikus formában hiteles, a számlákat a változás nem érinti, azokat - az online csatornák kivételével - továbbra is papír alapon állítja ki a MÁV-Start - írta a MÁV közleményében.

Hangsúlyozták, a MÁV appból bemutatott jegyeken megjelent egy új biztonsági elem, ami az ellenőrzést végzőket segíti abban, hogy gyorsabban meggyőződhessenek a bemutatott jegy eredetiségéről.

Elkészült a MÁV mobilalkalmazás Huawei telefonokon működő változata is, amely a Huawei AppGallery-ből tölthető le. Ezáltal az ilyen készülékekkel rendelkezők - a MÁV app iOS-es és androidos felhasználóihoz hasonlóan - már élhetnek az applikációból történő rendszeres vásárlás és jegybemutatás kényelmével 

- hívta fel a figyelmet a vasúttársaság.

A MÁV-Start értékesítésének összes csatornáját kiszolgáló, folyamatosan fejlődő jegyértékesítő rendszerből a 2015. júliusi indulása óta több mint 240 millió díjterméket adtak el, több mint bruttó 184 milliárd forint értékben. Az online csatornák, a MÁV applikáció és az új ELVIRA részesedése mostanra a jegy- és bérleteladások több mint 33 százalékát teszi ki - tájékoztatott a MÁV.

Borítókép: Kerékpárjával utazni szándékozó fiatalember készül felszállni a Győr felé hamarosan induló Stadler FLIRT típusú, alacsony padlós személyvonatra a főváros Déli-pályaudvarán. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában