Felmérték

2023.06.23. 12:50

Budapesti Gazdasági Egyetem: tovább nő a hazai úticélok népszerűsége

A magyar lakosság 64 százaléka nem változtatna korábbi úticéljain, a megkérdezettek 24 százaléka többet utazna belföldön, mint korábban, és csak 8 százalékuk tervez több külföldi utat 2023 nyarán - közölte a Budapesti Gazdasági Egyetem pénteken az MTI-vel az intézmény kereskedelmi, vendéglátóipari és idegenforgalmi kar turizmus tanszékének reprezentatív felmérése alapján.

MW

A Szigliget motoros személyhajó a siófoki kikötőben 2023. június 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Kiemelték, a Balaton ezen a nyáron is kitüntetett úticélnak számít. 

A megkérdezettek 37 százaléka nem változtat az utazással összefüggő kiadásain, 30 százalékuk viszont nagyobb összeget fordít az utazásra. 

A válaszadók 57 százaléka nem tervezi, hogy változtat utazási gyakoriságán, azok, akik mégis, inkább kevesebbszer kelnek útra. Az utazások hossza jellemzően nem változik, a szokásosnál rövidebb utazást a magyarok kevesebb mint harmada tervez.  

A felmérésből kiderült, hogy tízből kilenc magyar járt már a Balatonnál, amely elsősorban továbbra is a nyári utazások célpontja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!