Együttműködés az ICBC-vel

2023.10.18. 09:25

Megállapodást írt alá a világ legnagyobb bankjával Nagy Márton

Nagy Márton együttműködési megállapodást írt alá a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) az MTI-vel szerdán.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök (hátul, j) és Csen Sze-king, a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank (ICBC) elnöke (hátul, b) jelenlétében Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (j) és Liao Lin, az ICBC vezérigazgatója (b) aláírja a Gazdaságfejlesztési Minisztérium és a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank közötti együttműködési megállapodást Pekingben 2023. október 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A közlemény szerint Orbán Viktor miniszterelnök kínai látogatása keretében megbeszélést folytatott Chen Siqinggel (Csen Szicsing), az Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) elnökével. A tárgyalást követően Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter Liao Linnel, az ICBC vezérigazgatójával egy együttműködési megállapodást írt alá.

A memorandum célja a magyar–kínai pénzügyi kapcsolatok további fejlesztése, valamint a két ország közötti kereskedelmi kapcsolatok megerősítése és a befektetési, finanszírozási és fizetés területein adódó üzleti együttműködések előmozdítása, egyebek mellett a FinTech innovációk, a mesterséges intelligencia alkalmazása területén.

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire, valamint a kínai vállalatok teljes ellátási láncának magyarországi létrehozásának kérdéskörére – közölte a GFM.

A közlemény szerint Nagy Márton az aláírás kapcsán hangsúlyozta:

Magyarország nemcsak a nyugati és keleti tőke és csúcstechnológia gazdasági találkozási pontjává, hanem emellett regionális pénzügyi központtá is kíván válni. A megállapodás megerősíti: a két fél azon dolgozik, hogy az ICBC fióktelepet nyisson Magyarországon

– tették hozzá.

Az ICBC a világ legnagyobb bankja, amely világszerte összesen 11 millió vállalati és 729 millió lakossági ügyfélnek nyújt átfogó pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában