Krimi

2023.01.27. 21:05

Ez horror! Kóbor kutyák kivégeztek egy egész vadasparkot Nógrádban

A vadaspark dolgozóit sokkolta a látvány: negyven állatból harmincat széttéptek a kutyák, a vadaspark ideiglenesen bezárt Somoskőn.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Wild Carpathians

A Nógrád vármegyei hírportál egyik olvasója jelezte a szerkesztőségnek, hogy kóbor kutyák téptek szét több tucat muflont a Somoskői Vadasparkban. Az állomány háromnegyede elpusztult - írja a nool.hu.

Lévárdi György, az Ipoly Erdő Zrt. Salgótarjáni Erdészetének vezetője portálunk érdeklődésére megerősítette, hogy a napokban három kóbor kutya tévedt a vadasparkba, majd az ott élő negyven nagyvadból harmincat széttéptek. Hozzátette: az állomány háromnegyede elpusztult, a maradék 10 pedig többnyire sérült. 

A muflonok a sárban csúsztak, ijedtségükben a korlátnak rohanva próbálták menteni az életüket, szörnyű látvány volt.  A park jövőjéről egyelőre nem tudok semmit, de határozatlan időre bezárjuk kapuinkat 

– mondta a vezető.

Kiemelte: a gyermekek imádták ezeket a vadakat, sok család látogatott a helyszínre a szabadidejében. Az eset másnapján a kemerovói óvodások érkeztek volna látogatóba, de a támadás miatt a vadasparknak le kellett mondania a programot.  Lévárdi György hangsúlyozta: a jogi lépéseket megtették, a kialakult helyzetre keresik a megoldást.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!