Krimi

2023.06.30. 12:44

Bravúros életmentés: a vaksötét Dunában találták meg az eltűnt nőt

A nő kezén és nyakán is megvágta magát, majd a folyó felé szaladt.

MW

Fotó: Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

 

Kétségbeesett nő életét mentették meg a Duna dunavarsányi szakaszán június 26-án este.

 

Egy férfi kérte a rendőrök segítségét, aki testvére miatt aggódott, aki nem sokkal korábban kezén és nyakán megvagdosta magát, majd elszaladt a folyó felé. Nevelőapjával próbálták keresni, miközben rendőri segítséget kértek.

A partról néha megpillantották a nőt, de a rendőrök is hiába kérték, nem volt hajlandó kijönni a vízből. A nevelőapa csónakja volt a legközelebb, míg az egyik egyenruhás a szárazföldön futott, figyelt és navigált, társa a csónakba mászott.

A járgányban ugyan bokáig ért a víz, de jobb híján muszáj volt igénybe venni. Nem sokkal később meglátták a nőt, a rendőr pedig addig tartotta és markolta a csónakba kapaszkodó kezet, míg el nem érték a stéget. 

Ezután partra segítették, betakargatták, majd mentőt hívtak. Míg az egységre vártak, próbálták csökkenteni a vágások okozta vérzést - az egyik egyenruhás a nyakán, míg társa a kezén lévőt csillapította.

A mentők ellátták, majd kórházba vitték.

A rendőrök lebontottak a helyszínről, majd szolgálati helyükre indultak egy váltás tiszta és száraz egyenruháért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában