Krimi

2023.11.25. 15:32

A rendőrök megmutatták, mi az a biztonsági folyosó

A mentők, a tűzoltók és rendőrök általában nagyon sietnek oda, ahol szükség van a segítségükre. Nem mindegy mennyi idő alatt érnek oda...

Forrás: baon.hu

A mentők, a tűzoltók és rendőrök gyakran szirénázva, villogó fénnyel sietnek oda, ahol nagy szükség van a segítségükre. Ha használják a megkülönböztető hang- és fényjelzésüket, akkor a közlekedőknek el kell engedniük őket - írták a közösségi oldalon.

A megkülönböztető jelzéssel haladó járművek elengedése az autópályán egy önálló, speciális helyzet, amelynek külön neve is van: biztonsági folyosó. Lényege, hogy az autósok lehúzódva kialakítanak egy szabad folyosót az úttesten a sürgős feladatot ellátó járművek számára.

Mi is pontosan az a biztonsági folyosó? Belül balra, kívül jobbra. Ilyen egyszerű lenne? Nézd meg ezt a videót:

A belső (bal szélső) forgalmi sávban közlekedőknek szorosan a forgalmi sáv bal szélére kell húzódni. Az egyéb forgalmi sávokban közlekedőknek a forgalmi sávban a lehetséges mértékben jobbra kell húzódni.
Kollégáink a minap egy balesethez siettek az M1-es autópályán. A közlekedők szabadon hagyták a biztonsági folyosót, így hamar elérték céljukat - itt készült a videó, amit a közösségi oldalon mutattak meg a rendőrök.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában