Krimi

2024.05.18. 06:30

Huszonhat macskát éheztetett és tartott bezárva panellakásában egy nő

Leírhatatlan állapotban, soványan, betegen vegetáltak az ártatlan állatok.

MW

A kép illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség egy pécsi nő ellen, aki a panellakásában 26 macskát tartott embertelen körülmények között. A döbbenetes fotók a lakás kiürítésekor készültek. 

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a nő pécsi önkormányzati lakásában 26 macskával élt együtt. Az állatok tartásához megfelelő körülményeket nem teremtette meg, a macskaürüléket nem takarította fel, nem gondoskodott arról, hogy a macskák ételhez jussanak, nem biztosított számukra elégséges mennyiségű táplálékot.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Mivel a macskákat bezárva tartotta, ezért az állatok nem tudtak élelmet szerezni, kórosan lesoványodtak, és folyamatosan különböző fertőzéseknek voltak kitéve.

Mivel a nő évek óta nem fizetett lakbért, a közüzemi szolgáltatások sem voltak a lakásban, ezért 2023 májusában elrendelték a lakás kiürítést. A vádlott által tartott 26 macskát ekkor elszállították.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az elszállítás után a macskák közül 11 - a borzasztó tartási körülmények miatt legyengült immunrendszere miatt - elpusztult. Az ügyészség a nőt állatkínzás bűntettével vádolja - írja közleményében Magyarország Ügyészsége.

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában