A hatékonyságnövelés és a költséghatékonyság voltak a fő témák

2024.04.12. 19:10

Céglátogatás a mórahalmi Lass-Print Kft. üzemében – Galéria

Pénteken folytatódott a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara által életre hívott céglátogatás, melynek célja, hogy betekintést nyerjenek a vállalkozások egymás életébe, működésébe. Most a mórahalmi Lass-Print Kft. volt a házigazda. A fő téma az volt, hogyan szervezheti át valaki a vállalkozását a költséghatékonyság és a szervezeti folyamatok átláthatósága jegyében több milliós beruházás nélkül.

Arany T. János

Folytatódott a kamara által életre hívott céglátogatás. Pénteken a mórahalmi Lass-Print Kft.-hez látogattak el az érdeklődők. Fotó: Karnok Csaba

A mórahalmi Lass-Print Kft. látta vendégül az érdeklődőket pénteken a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara által életre hívott céglátogatás rendezvénysorozat soron következő állomásaként. A köszöntők után Szabó Batancs Szilvia, a Lass-Print Kft. ügyvezető-tulajdonosa és Zsiga Kata, a cég marketingmenedzsere és fejlesztési koordinátora mutatta be az érdeklődőknek. 
Mint elhangzott, a vállalkozás pont a marketingmenedzserrel egyidős, azaz idén 25 éves. A cég családi vállalkozásként indult Szegeden a Móra utcában, 70 négyzetméteren, az alsó szinten, majd hozzájött az emelet 2005-ben. A cég 2010 szeptemberében telephelyként vásárolta meg Szegeden, a Dorozsmai út 6. alatti ingatlant, amiről azt gondolták, hogy az lesz a végleges helyük, és innen mennek nyugdíjba a cégvezetők. Az utolsó időszakban volt, hogy a cégvezető alig fért el a dobozok között. 2023 márciusában költöztek az új telephelyükre Mórahalomra. 

Karnok CsabaFolytatódott a kamara által életre hívott céglátogatás. Pénteken a mórahalmi Lass-Print Kft.-hez látogattak el az érdeklődők. Fotó: Karnok Csaba
Szabó Batancs Szilvia, a mórahalmi Lass-Print Kft. ügyvezető-tulajdonosa a folyamatvezérlésről beszélt az érdeklődőknek a pénteki gyárlátogatáson a cég raktárában. Fotó: Karnok Csaba

A Dorozsmai úti ingatlanhoz képest a raktáruk kétszer hatékonyabb a belmagasság miatt. Épületük energetikailag korszerű, és itt minden készen áll arra, hogy plusz raktárcsarnokot építhessenek. A kft. irodatechnikai nagykereskedésként utángyártott nyomtatókellékekkel és alkatrészekkel foglalkozik. Közvetlenül a gyártóktól importálják termékeiket. A cég 1999-es megalakulása óta több mint 25 éves munkatapasztalatot halmozott fel az irodatechnikai kellékanyagok forgalmazása területén. 

A kávészünet után – amely alatt kiváló aprósüteményt szolgáltak fel – és a raktár megtekintését követően az ügyvezető-tulajdonos folyamatvezérlés vállalatirányítási rendszerben címmel tartott workshopot, Zsiga Kata pedig a költséghatékony megoldásokról beszélt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!