művészetek völgye

2020.07.24. 14:30

Megújul a kapolcsi Kuthy-kúria és környezete

Az épület teljesen átalakul, alsó szintjén többfunkciós rendezvénytér és információs iroda fogadja majd a látogatókat.

Kapolcs, 2018. július 20. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes elõadása a Muharay Udvarban a 28. Mûvészetek Völgye kulturális fesztiválon a 10 napos programsorozat elsõ napján Kapolcson 2018. július 20-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Megújul Kapolcson a Kuthy-kúria, amely MűvészVölgy Kúria néven új szolgáltatásokkal, közvetlen környezetében pedig játszótérrel, parkolóval és új főtérrel várja ősztől a látogatókat.

A kúria a fejlesztést követően, építve a Művészetek Völgye Fesztivál hagyományaira, továbbra is a kulturális és fesztiválturizmus egyik központi helyszíneként funkcionál majd – olvasható az OXO Properties Nonprofit Kft. közleményében.

A tájékoztatás szerint a település központjában elhelyezkedő épület teljesen átalakul, alsó szintjén többfunkciós rendezvénytér és információs iroda fogadja majd a Kapolcsra látogatókat. Az emeleti térben egy állandó ingyenes kiállítás kap helyet, interaktív filmvetítéssel, valamint egy kávézót és egy közösségi irodát is kialakítanak.

A MűvészVölgy Kúria előtt tematikus játszótér, valamint egy kerékpáros pihenő is épül. Az épület mögött korszerű köztérvilágítással ellátott teret alakítanak ki, amely szabadtéri vásárok, koncertek és családi programok szervezésére ad majd lehetőséget. A tér végében pedig új parkolót alakítanak ki.

A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiával összhangban megvalósuló fejlesztések négyévszakos programlehetőséget biztosítanak a hazai és a külföldi látogatóközönségnek, emellett a helyi közösség számára is fontos találkozóhellyé válnak majd – írják a közleményben.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, a GINOP – 7.1.9 – 17 Turisztikailag frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatás fejlesztése című felhívás nyomán, mintegy 319,7 millió forint európai uniós támogatással.

Borítókép: illusztráció / a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadása a 28. Művészetek Völgye kulturális fesztiválon a 10 napos programsorozat első napján Kapolcson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában