üzen a múlt

2021.05.20. 18:15

A magyar honvédelem napján nyit újra a Hadtörténeti Múzeum

Az intézmény tárlatai mellett június 1-jéig az – egyébként csak külön belépőjeggyel és vezetéssel látogatható – Fegyvertörténeti Látványraktár ingyenesen, egyénileg is megtekinthető lesz.

Budapest, 2020. augusztus 15. Lõszeres ládák a Magyarország és a "visztulai csoda" - magyar segítség a lengyel-bolsevik háborúban címû kiállításon a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban 2020. augusztus 15-én. MTI/Soós Lajos

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Pénteken, a magyar honvédelem napján nyit újra a Hadtörténeti Múzeum, amelynek Fegyvertörténeti Látványraktára június 1-jéig ingyenesen, egyénileg is megtekinthető lesz.

A magyar szabadságharc tavaszi hadjáratának csúcspontjaként 1849. május 21-én a honvédsereg három hetes ostrom után visszafoglalta Buda várát. Ennek emlékére 1992 óta május 21-én ünneplik a magyar honvédelem napját.

Ezen a napon nyit újra a koronavírus-járvány miatt kényszerű zárva tartást követően a Hadtörténeti Múzeum, amely a pünkösdi hétvégén is várja a látogatókat – tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

Mint közölték múzeum tárlatai mellett június 1-jéig az – egyébként csak külön belépőjeggyel és vezetéssel látogatható – Fegyvertörténeti Látványraktár ingyenesen, egyénileg is megtekinthető lesz.

A múzeumba történő belépés feltétele a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően a védettségi igazolvány felmutatása, valamint a szájat és az orrot eltakaró maszk használata; az épületbe egyszerre beengedhető látogatók létszáma 150 fő.

A Hadtörténelmi Levéltár kutatóterme, a Hadtörténeti Könyvtár és a Hadtörténelmi Térképtár június 1-jén nyitnak újra, látogatásuk feltételeiről a https://militaria.hu/hirek/majus-21-en-nyitunk linken tájékozódhatnak az érdeklődők.

Borítókép: Lőszeres ládák a Magyarország és a „visztulai csoda” – magyar segítség a lengyel-bolsevik háborúban című kiállításon a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban 2020. augusztus 15-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában