Népszerű alkotások

2023.06.12. 11:32

Altorjai Anita: újabb magyar filmes, televíziós aranykor jöhet

A közmédia és az NFI között tavaly év végére körvonalazódott megállapodás alapján a Dunán vasárnap esténként magyar filmeket láthat a közönség - közölte a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

MW

Altorjai Anita, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a Magyar Mozgókép Fesztivál díjátadó gáláján a Veszprémi Petõfi Színházban 2023. június 10-én

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Újabb magyar filmes, televíziós aranykor következhet be a közmédia és a Nemzeti Filmintézet (NFI) közötti megállapodásnak köszönhetően - mondta Altorjai Anita hétfőn a közmédiában.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán beszélt erről annak alkalmával, hogy szombaton a veszprémi Magyar Mozgókép Fesztiválon először adták át a Huszárik Zoltán-díjat.

Mint kiemelte, a közmédia és az NFI között tavaly év végére körvonalazódott megállapodás alapján a Dunán vasárnap esténként magyar filmeket láthat a közönség, és ezek az alkotások népszerűek a tévénézők körében.

A streaming korában nagyon fontos, hogy ezeket az alkotásokat bemutatjuk, és később meg is ismételjük. A közmédia által alapított Huszárik Zoltán-díjat az az alkotó kapja, akinek a filmjét az előző évben a Dunán bemutattuk, készítőjéhez kiemelkedő művészi teljesítmény fűződik, a hazai filmművészetre jelentős hatást gyakorol

 - hangsúlyozta Altorjai Anita.

Kitért arra, hogy Huszárik Zoltán a hazai filmművészet korszakos alkotója volt a 20. század második felében, nevéhez fűződik mások mellett a Szindbád, az Elégia vagy a Tisztelet az öregasszonyoknak című film.

ALTORJAI Anita; GODA Krisztina; PETÕ Zoltán Zsolt; HUSZÁRIK Kata
Veszprém, 2023. június 10. Goda Krisztina, az Ida regénye rendezõje (b2), - mellette Huszárik Kata, Huszárik Zoltán lánya (j2) - miután átvette a közmédia által alapított, elsõ alkalommal odaítélt Huszárik Zoltán-díjat Altorjai Anitától, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatójától és Petõ Zoltántól, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) programfõigazgatójától a Magyar Mozgókép Fesztivál díjátadó gáláján a Veszprémi Petõfi Színházban 2023. június 10-én. MTI/Vasvári Tamás
Fotó: Vasvári Tamás / Forrás: MTI

A Huszárik Zoltán-díjat első alkalommal Goda Krisztina vehette át szombaton, a Magyar Mozgókép Fesztivál záróeseményén Ida regénye című munkájáért. 

A Gárdonyi Géza regényéből készült filmet tavaly decemberben mutatták be e Dunán, tavaly a legjobb tévéfilmnek járó díjat nyerte el a filmes mustrán.

"Goda Krisztina példaértékű rendező. Mindenki emlékszik a Szabadság, szerelem című filmjére, a Kaméleonra, vagy a Csak szex és más semmi című alkotására, emellett volt egy remek, a színházi életről szóló sorozata a televízióban, és készített gyerekeknek szóló animációs filmet is" - mondta Altorjai Anita.

A vezérigazgató a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának is vendége volt hétfőn reggel. Itt többek között kiemelte: a Nemzeti Filmintézet által támogatott magyar filmek az adófizetők pénzéből születnek.

Ezért is nagyon fontos, hogy ezek a művek ott legyenek a képernyőn, és meg lehessen mutatni, milyen alkotások születtek

 - mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában