Sikert sikerre halmoznak

2023.09.09. 20:30

A Szomorú vasárnap is felkerült a Mandoki Soulmates koncertprogramjába (videó)

Hangos siker lett a német sajtóban is a legnagyobb rock és jazz legendákat felvonultató Mandoki Soulmates németországi turnéja. A Bartók Béla által inspirált "Magyar Képek" aranyalbum bemutatása nem győzi besöpörni a gratulációkat.

MW

A világhírű Mandoki Soulmates 30 éve sikert sikerre halmoz

Forrás: Mandoki-soulmates.com

Most egy új dal, a "Szomorú Vasárnap" – mely 1933-ban került először a publikum felé – is bekerült a koncertprogramba. Seres Rezső, magyar zeneszerző és zongorista zenésítette  meg Jávor László költő szövegét, mely  világszerte ismertté vált. A dal eredeti címe 'Vége a világnak' volt, a világháború okozta kétségbeesésről szólt és az emberek vétkeivel kapcsolatos, majd csendes imában végződik.

A világhírű Mandoki Soulmates 30 éve sikert sikerre halmoz, a tehetséges művészek, a minőségi, igényes zene és Leslie Mandoki a védjegyük.

Idén a  budapesti és a kolozsvári koncerteket követően Hamburgban, Berlinben, Münchenben, Drezdában  is elsöprő, tomboló sikert tudott maga mögött a Mandoki Soulmates. 

A legnagyobb helyszíneket töltötték meg, mint  például a Circus Krone-t Münchenben, ahol  többek közt a nagy legendák, a Rolling Stones, Frank Zappa, és  Beatles is játszottak. A Mandoki Soulmates koncertek mindig  mély nyomot hagynak maguk után, hosszú percekig tartó ovációk és  az álló taps megszokott már a lelkitársak életében, ahogy az is, hogy a közönség egyhangúan követeli a ráadást.

Az életben nagyon fontosnak tartom, hogy ne csak a jól megtervezett dolgokba ragadva éljünk, hanem engedjük, hogy a spontaneitás is szabadon áramoljon a mindennapjainkban. Nem sokkal a budapesti koncertünk előtt, pont egy vasárnap este, beugrottunk egy csodálatos  magyar étterembe Till Brönerrel, aki amellett, hogy  zenésztársam, jóbarátom is. Ő az egyik  legsikeresebb és ismertebb német zenész a nemzetközi porondon. A VW-Audi-Porsche Csoport CEO vezetője, Dr. Herbert Diess barátom is csatlakozott hozzánk, aki nagy tisztelője a magyar kultúrának és gasztronómiának. Zárás után Csicsó, akit korábban még Szakcsi Lakatos Béla  barátom és mentorom mutatott be,  eljátszotta nekünk  a "Szomorú Vasárnap" című dalt cimbalmon. Amikor megszólalt a muzsika, a múlt, a jelen és a jövő  egyetlen kontinummá olvadt. Az élet színei, a boldogság és a bánat pillanatai  életre keltek, akkor és ott....életünk színes palettájának egyik legszebb ecsetvonásává vált  ez a zenei élmény. Mélyen megérintett... nem volt kérdés számomra, hogy a Szomorú Vasárnapnak ott a helye  a műsorunkban. Budapesten, Kolozsváron, Hamburgban, Berlinben, Münchenben, Drezdában  is megszólalt már, ahol óriási siker volt, a jóhír az, hogy a  közönség  is pontosan úgy imádja, ahogy mi  zenészek is. Leipzigben is, a turné  további állomásán is játszani fogjuk

– nyilatkozta Leslie Mandoki.

Ez a magyar dal  is elképesztő, minden hangjegynek értelme  van... zenei időkaput nyitott bennem is, innentől kezdve örökre velünk marad 

– fogalmazott Till Brönner.

A koncerteken egy másik dalpreimert is bemutattak "Devil's Encyclopedia" címmel, ami nem csupán egy remek zenei alkotás, hanem egy igazi  komoly politikai nyilatkozat is egyben. 

A Mandoki Spoulmates a béke hírnöke, az emberi lelkiismeret szószólója, zenei állásfoglalás az aktuális antiszemitizmussal szemben egy emberségesebb világért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában