Napszínes

2024.03.25. 11:01

Bennie, a Garda-tó réme

Arany T. János

A Garda-tó 500 éves legendája: Bennie. Kapitányunk megfelelő arányban adagolta a fontos, érdekes és a humoros információkat. Fotó: Arany T. János

Ha valaki éppen a Garda-tó déli részén található szigetnyúlványon, Sirmionében jár, semmiképp se hagyja ki a 10 eurós félórás motorcsónaktúrát a félsziget körül. Olaszország legnagyobb tava, az utolsó jégkorszakban képződött. Köszönhetően elhelyezkedésének, a mediterrán flórának és a kellemes klímának, a Garda-tó az egyik legnépszerűbb úti cél Észak-Olaszországban. Sirmione főként veronai arisztokraták között volt népszerű, többek között a híres római költő Catullusnak is volt egy villája a félsziget északi csücskén. A tó többször volt helyszíne harcoknak, a késő római korban épült erődítményét a népvándorlás során pusztították. Ezt és Maria Callas Amerikában született görög származású opera-énekesnő villáját is megmutatta kapitányunk, aki mesterien szórakoztatta a közönséget. Remekül adagolta az érdekes, fontos és vicces információkat, a kapitányi ülésbe nemcsak gyerekek, hanem a felnőttek is beülhettek.
A legnagyobb derültséget az okozta, amikor előrántotta Bennie-ről készült képet, amely egy rajzfilm-dinoszauruszt ábrázolt. A legnagyobb megdöbbenést pedig azzal okozta, amikor bejelentette, hogy egy kicsit belehúzunk. Felbőgött a motor, dőltünk jobbra, dőltünk balra, volt egy kis sikongatás, fröcskölt a víz, majd befutottunk a kikötőbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában