Labdarúgó NB I

2022.01.29. 22:37

A Gyirmót büntetőből szerzett góllal nyert Kispesten

A Gyirmót FC Győr a 69. perctől emberelőnyben játszva, büntetőből szerzett találattal 1-0-ra nyert a Budapest Honvéd otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 18. forduló:

Budapest Honvéd FC-Gyirmót FC Győr 0-1 (0-0)

--------------------------------------------

Bozsik Aréna, v.: Farkas Á.

gólszerző: Varga B. (69. - 11-esből)

sárga lap: Nagy D. (12.), Bardea (39., 69.), Zsótér (77.), Lukic (80.), illetve Mayer (19.), Hajdú (37.), Major (55.), Csörgő (80.), Rusák (93.)

piros lap: Bardea (69.)

Honvéd:

   -------

Szappanos - Kovács N., Bardea, Baráth, Tamás K. - Pantelic (Májer, 76.), Petrusenko (Nagy G., 76.), Machach (Hidi, 57.), Zsótér - Nagy D. (Kerezsi, 66.), Lukic

Gyirmót:

   --------

Rusák - Major, Csörgő (Ene, 82.), Hajdú, Zeke - Hasani, Klimovic, Vass Á., Nagy P. (Kovács D., 83.), Cvetanoski (Herjeczki, 79.) - Mayer (Varga B., 55.)

A közepes iramú első félidőben a Honvéd próbált kezdeményezni, de akciói még a veszélyes terület előtt rendre elakadtak, mert a fegyelmezett vendégek jól megszervezték a védekezésüket. Hazai részről Lukic kísérletezett közelről és távolról egy-egy alkalommal, majd a ráadásban az ő beadását követően fejelhetett kapura Petrusenko, Rusák viszont látványos vetődéssel mentett. A Gyirmót erejét eközben teljesen lekötötte a védekezés, a vendéggárda nem tudott támadásba átmenni.

A jól tömörülő gyirmótiakon a hazaiak a fordulást követően sem találtak fogást, a kapuk így sokáig nem forogtak veszélyben. A félidő közepén ártatlan szituáció után ember-, majd gólelőnybe került a Gyirmót. Bardea egy felugrásnál használta a könyöként, Farkas játékvezető pedig a videós visszajátszást megtekintve büntetőt ítélt, illetve sárga lapot adott a kispesti védőnek, akinek - mivel ez már a második volt neki - a pirosat is felmutatta. 

A tizenegyest Varga Barnabás higgadtan értékesítette. A folytatásban rutinosan őrizte előnyét a létszámfölényben lévő Gyirmót, a hajrában elmaradtak a hazai rohamok.

A Gyirmót ezzel a győzelemmel megszakította öt forduló óta tartó nyeretlenségi sorozatát, amely során két döntetlen mellett háromszor kikapott. A Honvéd elleni ötödik összecsapásán először nyert, egy döntetlen és három vereség után. A kispesti együttes egyébként is rossz hazai mérlege ezzel a vereséggel tovább romlott: három győzelem és egy döntetlen mellett ötödször maradt alul vendéglátóként.

Borítóképünk forrása: honvedfc.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!