Labdarúgás

2023.12.22. 13:34

Marco Rossi meghívót küldene Dárdainak

A labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi tisztázta Dárdai Márton ügyét, írja a Magyar Nemzet. A Bundesliga II-ben szereplő Hertha alapembere, Dárdai Pál középső fia jelenleg a német U21-es válogatottat erősíti. Rossi már régóta csábítja a magyar válogatottba a játékost, aki ott lehet az Európa bajnokságon is.

MW

A ballábas védőre nagy szüksége van a magyar válogatottnak

Forrás: MTI

Fotó: Clemens Bilan

Ami Mártont illeti, úgy látom, hogy vannak lehetőségeink. Beszéltem vele, és amit tőle hallottam, éppen az volt, amire vártam

 – mondta Marco Rossi az NB 1.hu-nak adott interjúban, amelyet az Origó szemlézett. 

Reménykedtem, hogy beszélhetünk, és az történt, amire számítottam. Olyan ő is, mint a bátyja, Palkó, akit jól ismerek, ugyanolyan tiszta tekintete van. Érthetően beszélt, és lojálisnak tűnt. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor márciusban, az első barátságos válogatott mérkőzésünkre be fogom hívni a válogatottba.

Dárdai Márton alapembere a német másodosztályban szereplő, az édesapja, Dárdai Pál vezette Hertha csapatának. 

Az ősszel 1600 percet futballozott , ezzel a berliniek második legtöbbet foglalkoztatott játékosa volt. 

Ballábas védőként ritka kincs, és tekintettel arra, hogy a magyar válogatott védelmében a hasonló poszton szereplő Szalai Attila alig kap játéklehetőséget a Hoffenheimben, valamint Lang Ádám is körön kívülre szorult a ciprusi klubjában, elkél az erősítés.

Marco Rossi Svédországba is üzent 

Szóba került egy másik futballista helyzete is, aki akár magyar válogatott is lehetne. Sebastian Nanasi a svéd élvonal legjobb labdarúgója lett idén, jelenleg a svéd U21-es válogatott tagja, de nagyapja magyar volt, az apja pedig szerepelt a magyar floorball-válogatottban. Ő korábban úgy fogalmazott, hogy nyitott lenne a magyar válogatottságra, de Rossi szavaiból úgy tűnik, hogy emögött nincs valódi szándék.

 A múltban volt pár játékos, akinek volt opciója arra, hogy a magyar válogatottat válassza, amit ezek a labdarúgók a saját maguk reklámozására fordítottak. Méghozzá azért, hogy meghívót kapjanak attól az országtól, amelyben futballoznak. De velünk nem lehet viccelődni. A magyar válogatottal nem lehet viccelődni

 – jelentette ki Rossi. 

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatják el!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában