Fotó: MTI / Sóki Tamás

Szól a Beat: új könnyűzenei online rádió indult

Fiatal tehetségeket és ismert előadók kevésbé ismert számait játsszák.

Beat néven szeptember elsején új digitális rádió indult a hazai könnyűzenei élet támogatása céljából. A beatradiohungary.hu oldalán keresztül éjjel-nappal szól a rádiózás legújabb hazai alternatívája, az NKA Hangfoglaló Program által támogatott “Beat – Az ütős alternatíva”.

Az új műsorszolgáltató célja hallgatói igényekre reagálva, közösséget építve támogatni a hazai könnyűzenei élet fejlődését. A Beat csapatának kiemelt fontosságú teret biztosítani a fiatal tehetségeknek, játszani az ismertebb előadók méltatlanul perifériára szorult alkotásait és bemutatni a külföldi zenei élet leginspirálóbb műveit.

Fontos, hogy teret biztosítsunk fiatal tehetségeknek. Miközben meggyőződésünk, hogy az ismertebb előadóknak is rengeteg olyan gyöngyszem van a tarsolyukban, amiket az általános szerkesztési elvek miatt kevesen ismerhettek meg – nyilatkozta Rédl Ádám, a rádió vezetője.

Az újonnan indult online rádió műsorán a hallgatók többek között találkozhatnak a Fish!, a Quimby, az Esti Kornél, Szeder, Petruska, a Hiperkarma, az aurevoir. és az Ivan and the Parazol dalaival is. Az egyedülálló zenei szövet mellett minden hétköznap tíz és tizennyolc óra között Szabó István műsorvezető várja a hallgatókat, a csatorna októbertől pedig további egyedi, minőségi, valamint szakmai műsorokkal színezi majd a digitális teret.

A Beat 2020. szeptember 1-től elérhető a www.beatradiohungary.hu-n, a NKA és a Hangfoglaló netes felületein, valamint a Beat saját Facebook-oldalán és hamarosan saját fejlesztésű alkalmazásában is.

Borítókép: a Quimby fellépése 2018-ban a Fishing on Orfű fesztiválon

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

Hozzászólások

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre
szponzorált tartalom
Vásárolj Kiváló Minőségű Élelmiszert!
szponzorált tartalom
Akár tíz évig is velünk maradhatnak az eldobált csikkek
Kiválasztották a pingvinfióka nevét
Már a társaival barátkozik a fiatal pingvin.
Kárpátalján polgárháborús helyzetet alakított ki az ukrán hatalom
A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselői elítélik, hogy az ukrán hatóságok fegyveres erővel rárontottak a kárpátaljai magyar közösség szervezeteire.
Hatvanöt éve írják a sikertörténetet
A szegedi zenészekből álló Gyantár zenekar lesz a Szeged Táncegyüttes kísérőzenekara jövő nyáron a Martin György Országos Néptáncfesztiválon.
Csúszhat az Australian Open is
Egyre valószínűbb, hogy február 8-án, azaz az eredetileg tervezettnél három héttel később kezdődik majd.
Naptárral gyűjtenek adományokat Makón
37 millió éves csontvázat árvereznek el Genfben
A mai Egyesült Államok északi részén élt kardfogú macska 60-80 ezer svájci frankért cserélhet gazdát.