Helyi bulvár, celeb

2020.08.25. 18:20

Mézga Aladár és a nyolcadik utas

Mézga Aladár találkozása a nyolcadik utassal – ezt a címet lehetne adni a jelenetnek, amit a szegedi belvárosban találtunk. Papírból készült, így remélhetőleg senki nem nevezi ki rongálásnak.

Farkas Judit

Fotó: Farkas Judit

 

Van arra egy külön műfaj, a fun fiction, amikor regényhősök, filmszereplők sztoriját szövik tovább a rajongók, ebbe az is belefér, hogy összekeveredjenek különböző könyvek, filmek világai. Így találkozhatott a Mézga család az alientojásokkal – ha jobban megnézzük a képet, látjuk, hogy egy kis arctámadó már ki is szabadult. Fel kellene venni a sisakot, Aladár, bár a sav átégeti – Köbüki szomorú lesz, de lehet máshogy is alakítani a történetet. Mondjuk úgy, hogy a Köbüki által feltalált hullám kezes bárányokká teszi az arctámadókat, akik onnantól kezdve önként szolgálnak maszkként a Covid okozta vészhelyzetben, az emberiség javára fordítva speciálisan formatervezett testüket.

Nem ez az alkotó egyetlen szegedi megmozdulása, a Boldog­asszony sugárúton a Macskafogó egy vámpírdenevére vigyorgott ránk egy tányér levesből. Ez nem kelt túl jó emlékeket a vírus elszabadulása kapcsán, de ötletes. 0036mark néven jegyzi a street artos a munkákat – az Instagram-oldala alapján budapesti. Az oldalon más alkotásokat is találtunk, amiken különböző filmek keverednek magyar rajzfilmekkel, láthattuk például Vízipók Csodapókot Supermanként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában