Büszke a mezére

2021.11.22. 19:45

Rácz Csaba, a makói bowlingbajnok

Egyetlen vidékiként makói tagja is van Rácz Csaba személyében a fővárosi Pin Devils bowlingcsapatának, amely ismét magyar bajnok lett a Szuperligában.

Szabó Imre

Rácz Csaba büszke a Pin Devils mezére. Fotó: Szabó Imre

Büszkén mutatja a csapatpólót a makói Rácz Csaba: felirata arról tanúskodik, hogy a Pin Devils, azaz Ördögfiókák együttese a 2020–21-es szezonban már tizedszer lett a bowling Szuperliga országos bajnoka. Ráadásul az utóbbi hat bajnoki címet sorozatban nyerték el. A makói játékos 2005 óta részese a sikerszériának; a Délmagyarországban már bemutattuk őt. Megírtuk, hogy jó 2 évtizede, Szegeden figyelt fel a nem mindennapi sportágra. Azóta sokszoros országos bajnok, válogatott kerettag, nemzetközi versenyekre jár, pedig eredetileg az egész csak hobbinak indult. Legjobb eddigi eredménye a szlovéniai Európa-bajnokság 3. helyezése volt.

Rácz Csaba büszke a Pin Devils mezére. Fotó: Szabó Imre

Mint most elárulta, a Pin Devilshez, akiket mindig is példaképnek tekintett, úgy került, hogy ők felfigyeltek rá és magukhoz hívták. A kezdetektől hetente kétszer edz a fővárosban.

– A pesti csapat a kezdetektől elfogadott. Ha látják, hogy megbízható vagy, eljársz az edzésekre, ott vagy a versenyeken és még az eredményeket is hozod, ezzel nincs gond

– meséli. Márpedig eredményei vannak. Tavaly nemcsak az országos bajnoki címet szerezte meg, de övé volt a legmagasabb sorozat és ő lett a legjobb szenior játékos is a férfiak mezőnyében. A csapat jelenlegi tagjai egyébként Dosztály Sarolta, Dosztály Balázs, Hunyadi László, Gajdos Gábor és Rusznyák Róbert. A makói bowlingos a mostani szezonban is kiharcolta a válogatott kerettagságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában