Helyi bulvár, celeb

2023.09.13. 14:40

Újabb két erdélyi város invitálja – Galéria

Imre Péter Géza

Máté Bence szabadtéri fotókiállítása Sepsiszentgyörgyön is nagy siker. Fotó: Vadon Egyesület, Sepsiszentgyörgy

Mint már arról beszámoltunk, augusztus 19-én nyitották meg Sepsiszentgyörgyön a világhírű pusztaszeri természetfotós, Máté Bence szabadtéri kiállítását, mely a jövő hét vasárnapig, szeptember 24-ig tekinthető meg a főtéren. Az erdélyi város a tizenkettedik helyszín, a sort Szeged nyitotta 2019-ben, ahol 117 ezren voltak kíváncsiak rá. Abban az évben még nyolc városba jutott el, közte Budapesttel, Miskolccal és Debrecennel. A covid közbeszólt, ezért csak 2 év múlva, 2021-ben következhetett Székesfehérvár, valamint az Európai Parlament franciaországi székhelye, Strasbourg, majd újabb 2 esztendő után jöhetett Sepsiszentgyörgy,

Eddig 26 ezren látták a fotókat, ami a település nagyságát tekintve arányaiban megfelel a korábbiaknak

 – mondta el érdeklődésünkre Máté Bence. Elárulta, hogy a jövő szombati előadására, melyen a kiállítás képeiről, készítésük körülményeiről, eddigi kalandos és érdekes pályafutásáról lesz szó, már minden jegy elkelt. Ezért a vasárnapi zárónapon is tartanak egyet, és a látogatók száma is jelentősen növekedhet még a következő másfél hétben.

 

Kezdettől, már a kiállítás építésétől tapasztalhattuk, érezhettük a székely vendégszeretetet. Jó volt a helybeliekkel együtt dolgozni, gondoskodók és figyelmesek voltak, mindenre odafigyeltek és minden cselekedetükből érződött, hogy számukra is nagyon fontos ez a fotótárlat

 – közölte tapasztalatait Máté Bence. Azzal a jó hírrel folytatta, hogy újabb két erdélyi város jelentkezett, szívesen vendégül látná a kiállítást. A szervezések megkezdődtek, de a helyszíneket csak akkor nevesíti, ha már mindenben megállapodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában