Gyász

2023.10.26. 12:56

Elhunyt a makói borlovag, Sarró Mihály

A sokak által szeretett és tisztelt Sarró Mihály otthonosan és szakértően mozgott a kiskertek világában, szerette a borkészítést és annak rejtelmeit kutatni, nyitott, vidám természetével rengeteg barátságot kötött.

Delmagyar.hu

Forrás: promenad24.hu

Sarró Mihály 1972 óta foglalkozott borkészítéssel, számos rangos elismerést szerzett ezen a területen, csakúgy mint messzeföldön híres gasztronómiai tevékenységével. Borlovagi címet szerzett 2013-ban. Példaértékű volt mindig is a termőföld, a kertművelés iránti szeretete, amit a helyi Bruder János Kertbarát Kör elnökeként is végzett. Tudását mindig jószívvel adta tovább, sokakat bátorított, és sokakkal szerettette meg a kertészkedést és a hozzá kapcsolódó munkát, élővilágot.

Mind munkája iránti szenvedélye, mind házassága példaértékű lehet. Többször is hírt adtunk róla, például, amikor megosztottuk házasságának történetét, ami több mint 50 éve tartott. Sarró Mihály Királyhegyesen született, majd Makón alapított családot. 1971-ben kötött házasságot Szigeti Annával, a család 2 lány gyermekkel, majd 2 lányunokával bővült.

Sarró Mihály sokszor nyilatkozott arról, hogy szerinte a makói borok kifejezetten jók, és arról, hogy régen Makó kifejezetten szőlőtermő vidék volt. Nemcsak Magyarországon, de szerte a világban is ismerték bortudományát, amit szívesen osztott meg másokkal. Legjobban mégis családja és barátai körében szeretett lenni. Szakmai előadásokat, fórumokat szervezett és vett részt rajtuk, neki köszönhetően számos országban és helyen megismerhették a makói gasztronómiát, a borokat és a helyi terményeket. – írja a Promenad24.

Távozásának hírét Farkas Éva Erzsébet makói polgármester osztott meg október 26-án. Azt írta: „Isten Veled, drága Misi bácsi! Megtört, de hálás szívvel köszönöm meg Neked mindazt a sok jót, sok mosolyt és sok szeretetet, mellyel szeretteidet, barátaidat és a szívednek oly kedves közösségeidet halmoztad el az utolsó percig! Nyugodj békességben!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában