Helyi bulvár, celeb

2023.10.06. 22:22

Megnyerte a Séfek séfe fődíját az ásotthalmi szakács

Zörgő János lett a Séfek séfe és nyerte meg a 10 millió forintos fődíjat és a franciaországi továbbképzést. Az ásotthalmi szakács háromfogásos menüjéből a jelek szerint szilvás gombócával nyerte meg a versenyt, a Michelin-csillagos vagy tányéros éttermek séfei ódákat zengtek róla.

Timár Kriszta

Megnyerte a Séfek séfe című műsor döntőjét Zörgő János. Az ásotthalmi szakács, aki Szegeden tanulta a szakmát, Vomberg Frigyes csapatában menetelt végig a műsoron, melynek végén ő kapta meg a tízmillió forintos fődíjat és a 2 hetes franciaországi szakmai továbbképzést, a világ egyik leghíresebb séf iskolájában.

A döntőben három fogásos menüt kellett két óra alatt elkészíteni, melyet Michelin-csillagos éttermek és Michelin tányér ajánlást kapott éttermek séfei értékeltek. Mindhárom versenyzőt két-két egykori csapattársa segített, az ásotthalmi szakács Orsit és Tomit választotta ki erre a feladatra.  János előételként Szent Jakab kagylót készített buggyantott fürjtojással, főétele mogyorókéregbe forgatott sertésszűz volt, desszertként pedig szilvás gombócot tálalt. Előételéről az ítészek azt mondták, megúszós étel, a kagylót pedig jobban lepiríthatta volna. Főételében a tápiókagyöngyöt találták értelmezhetetlennek, de az ízvilágot összességében harmonikusnak, a húst pedig tökéletesen elkészültnek értékelték. János versenymenüjének adu ásza minden kétséget kizáróan a szilvás gombóc volt, melyről volt olyan séf, aki azt mondta, maga sem tudta volna jobban elkészíteni, más pedig nyolcat is hazavitt volna belőle.

Az eredményhirdetés előtt elhangzott: nagyon szoros volt a verseny és nehéz volt a döntés. Volt, aki kijelentette: fontosabbnak tartotta, hogy ízekben több potenciált lásson, mint hogy tökéletes legyen a technológia. Az eredményhirdetés az eddigiektől eltérően hosszabb volt, mint korábban: nem csupán a győztes nevét olvasták ki, hanem mind a 7 zsűritag szavazatát egyesével ismertették. Ebből kiderült, egyetlen voks döntött csupán a fődíj sorsáról közte és Rudi között.

Zörgő János azt mondta a műsor végém ő a világ legboldogabb embere, a verseny pedig megtanította arra, hogy higgyen magában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában