Helyi bulvár, celeb

2023.10.03. 19:00

Szegedi fitnesznagyi lábtoló gépen ötvenhatszor nyomott ki ötvenhat kilót - videóval

Arany T. János

A szegedi Csányi Éva ötvenhatszor nyomott ki ötvenhat kilót a lábtológépen. A 76 éves nyugdíjas nagymama régóta szimpatizánsa a Légió Hungária nevű szélsőjobboldali, nyilaskeresztes csoportosulásnak. Az ő felhívásukra készítette a videót. 

A légiósok azt kérték szimpatizánsaiktól, hogy minél többen tisztelegjenek sportteljesítménnyel a bolsevik diktatúra ellen fellépő ötvenhatos hősök előtt, akikről majd Kövesd a lángot!  – tisztelgés antibolsevik szabadságharcunk hősei előtt elnevezésű tüntetésen emlékeznek meg október 22-én Budapesten. 

Úgy kellett valamilyen sporttevékenységet végezniük, hogy abban jelenjen meg az 1956. 10. 23. dátum. Éva ezért nyomta ki ötvenhatszor az ötvenhat kilót az egyik szegedi, belvárosi konditeremben. A videó elején röviden beszél magáról, elmondja, hogy minden nap jár edzőterembe, identitását tekintve elsősorban és mindenekelőtt magyar, két unokája van és örömmel csatlakozott a felhíváshoz.

A Légió Hungária viszonylag friss szervezet, 2018-ban alakult Gödöllőn. Fő arca Incze Béla, aki régi motoros a szélsőjobboldalon, saját bevallása szerint 2004-től tartozik e körbe, és feltűnt a Jobbik környékén is, majd a  Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomból vált ki követőivel. Részt vett az Auróra Klub szétverésében, és ledöntött egy, a Black Lives Matter mozgalomnak állított szobrot Ferencvárosban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában