Helyi bulvár, celeb

2023.12.07. 14:05

Nézd élőben Karikó Katalin csütörtöki Nobel-díjátadóját!

Nem hiszed el, mit ajándékozott a magyar biokémikus a Nobel-díj Múzeumnak!

Delmagyar.hu

Archív fotó

Fotó: Bánkúti Sándor

Végre eljött a nagy nap! Október 2-a óta nyílt titok, hogy 2023-ban Karikó Katalin és kollégája, Drew Weissman kapja a fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjat, december 7-én, 14 órától pedig élőben közvetítik a YouTube-on a stockholmi díjátadót, melyet oldalunkon is megtekinthetsz!

A magyar biokémikus december 4-én, férjével, Francia Bélával érkezett meg New Yorkból Stockholmba – a Szegedi Tudományegyetem tájékoztatása szerint. – írja a metropol.hu 

Karikó Katalin, akit a média előszeretettel emleget a vakcina anyjaként, számtalan szakmai és egyéb elismerésben részesült felbecsülhetetlen értékű tudományos kutatómunkája eredményeiért. 15-nél is több egyetem avatta díszdoktorrá, többek között a Szegedi Tudományegyetem, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, a Yale, a Harvard és a Princeton Egyetem. Az „amerikai Nobel-díj” (Lasker Award) és az „ázsiai Nobel-díj” (Tang Prize) után 2023-ban a hivatalos Nobel-díjat is neki ítélték. A magyar biokémikus világszerte 130-nál is több nemzetközi díjat és kitüntetést vehetett át. 

A díjátadó előtt Karikó Katalin felkereste a Nobel-díj Múzeumot: az intézménynek a tudományos munkájának jelképeként kedvenc pipettáját ajánlott fel. 

A 2023-as fiziológiai és orvostudományi Nobel-díj átadása december 7-én, 14 órától látható, nézd velünk te is!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában