Helyi bulvár, celeb

2024.02.22. 11:04

Olyat látott a szegedi nő a Nyugatinál, hogy nem hitte el - fotók

Delmagyar.hu

Átlagosan indult a napja P. Olíviának, és bár azt hitte, nem érheti a fővárosban már meglepetés, tévedett. A szegedi egyetemista lánynak szinte leesett az álla, amikor a Nyugati pályaudvar csarnokába lépett és megpillantotta ezt a furcsa szerzetet. 

Varjúnak öltözött valaki Budapesten, napokig találgatták az emberek, miért /
Varjúnak öltözött valaki Budapesten, napokig találgatták az emberek, miért / Fotó: Metropol/olvasói

Az egyetemista nő egy budapesti színházi darab miatt utazott fel Budapestre, és a darab nyújtotta élményen kívül a pesti folklórral is szembetalálta magát. Olívia az egyik pesti Facebook-csoportban osztotta meg nemrég, milyen szürreálisan indult a hazaútja.

Ez fogadott a Nyugatiban! Ezért is imádom Pestet!

- fogalmazott bejegyzésében Olívia, akinek volt akkora lélekjelenléte a hirtelen ért sokkhoz képest, hogy le is fotózta, amit látott.

A képeken egy hatalmas, fekete varjúnak öltözött személyt örökített meg.

"Ez milyen ijesztő!"

A látvány annyira furcsa volt, hogy Olívia posztjára sokan elkezdték találgatni, vajon miért öltözik be valaki ilyen ijesztő ruhába? Riogatni akar… vagy szórakoztatni?

„Ez a MÁV új kabalafigurája?” - tette fel humorosan az egyik hozzászóló a kérdést.

„Ez milyen ijesztő!” - tette hozzá egy másik kommentelő.

Olívia a Metropolnak elmondta, korántsem volt olyan ijesztő, amit látott, sőt! A varjúember ehelyett inkább táncolt, és szórakoztatta a pályaudvaron lévőket.

Amikor feljöttem az aluljáróból, már akkor nagy volt a tömeg körülötte. Mondtam is magamban, imádom ezt a Pestet, olyan színes a sokféle emberektől. Amikor közelebb mentem, akkor láttam, hogy ott táncol a varjúember. Nem hittem el! Gyönyörű látvány volt. Aztán elsétált, táncolt a Nyugati felé

 – idézte fel Olívia.

A varjúember még táncolt is az utasoknak a pályaudvaron /
A varjúember még táncolt is az utasoknak a pályaudvaron / Fotó: Metropol/olvasói

Oka volt, hogy megjelent

A nőnek és a többi utasnak ezután leplezte magát az varjúember.

„Levette a madárjelmez maszkját. Akkor láttam, hogy egy fiú volt a madárálarc mögött” – mesélte a szegedi egyetemista.

Posztja után sokáig ment a találgatás, hogy került a varjúember a Nyugati pályaudvarra? Végül egy kommentelő oldotta meg a rejtélyt. Az egész egy közösségi előadás, a Bird Experiance (madártapasztalat) része volt, a varjúembernek pedig fontos szerepe van benne. Ő a Nagy Fekete Madár, amivel párbeszédet kezdeményeznek az alkotók a veszteség megfogalmazásáról, és az emberek fájdalmairól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában