Helyi bulvár, celeb

2024.02.13. 11:00

Új darabot már nem vállal a rákkal diagnosztizált Reviczky Gábor

Több mint egy év után újra játszották a Pesti Színházban a Képzelt beteget, Reviczky Gábor főszereplésével. Az előadás hangos sikert aratott, de a Nemzet Művésze címmel kitüntetett színész elárulta: új darabot már nem vállal, nem tudna végigcsinálni egy próbafolyamatot.

Delmagyar.hu

Új darabot már nem vállal, nem tudna végigcsinálni egy próbafolyamatot. Archív fotó: Pesti Tamás

Világrekordra készül a Pesti Színház, ahol 24. éve töretlen sikerrel játsszák Molière utolsó színdarabját, a Képzelt beteget. A kezdetektől Reviczky Gábor játssza a főszereplő Argant, így tavaly, amikor a művész a rákkal küzdött, levették a műsorról. A gyógyultnak nyilvánított Kossuth-díjas színész vasárnap este azonban képzelt betegként visszatért úgy, hogy bele sem kellett néznie a szövegkönyvbe.

Még 2022-ben diagnosztizáltak a népszerű színésznél prosztatatrákot, ami után gyorsan, sokat romlott egészségügyi állapota, mivel áttétek alakultak ki nála. S bár eleinte tiltakozott a kemoterápiás kezelés ellen, végül nem maradt más lehetőség számára, mivel áttéteket találtak a szervezetében. A színművész saját bevallása szerint az első hármat jól tűrte, de a negyedik és ötödik kezelés már nagyon megviselte, a hatodiktól pedig kimondottan rosszul volt, legyengült, szédült, sorozatos ájulásai voltak, és sokat romlott az állapota. De végül a gyötrelmes kezelések meghozták a remélt gyógyulást. Most pedig visszatért a Képzelt beteg főszerepében a Pesti Színházban és a hálás és meghatott közönség nem akarta leengedni a színpadról.

Büszkén mondhatom, hogy óriási siker volt

 – mondta a visszatérés után Reviczky Gábor.  

Nagyon komoly, intellektuális közönség volt, akik komolyan vették a darab humorát. Bevallom, a végére jobban elfáradtam, mint a betegségem előtt, de tudja, ez amolyan nagyon jóleső fáradtság. Szeretem ezt a szerepet, ezt a darabot. Képzelje, lassan világrekord lesz, 24 éve játszuk, játszom, igaz először a Covid miatt két évig nem, majd tavaly a betegségem miatt nem volt műsoron. Ezért is nagyon kellett koncentrálnom, nem akartam cserben hagyni sem a kollégákat, sem a nézőket, pedig bele sem néztem a szövegkönyvbe, ami mellesleg nem is volt a kezdetektől. De annyira enyém ez a szerep, hogy úgy látszik, nincs is rá szükség!

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészt arról is kérdeztük, milyen új darabra készül, szívszorító választ adott.

Nem készülök már új darabra, nem vágyom rá! Nem tudnék végig csinálni egy egész próbafolyamatot, nem leszek már olyan, mint a betegségem előtt és én ezt elfogadtam. Viszem tovább, ami volt, a Képzelt beteg mellett itt a Dzsungel könyvét, amiben Balut játszom, de a biztonság kedvéért már kettős szereposztásban visszük. Van sok munkám, film, szinkron, egyébként abból is vettem vissza. De szerencsére jól vagyok! Rájöttem, hogy nem szabad ezt komolyan venni, nem szabad rá se gondolni!

 

A teljes cikk elérhető a Bors oldalán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában