Helyi bulvár, celeb

2024.03.05. 14:00

Két szegedi is van a legsikeresebb magyar fiatalok között

Timár Kriszta

Babócs Dóra orvos-űrkutatóként került fel a listára. Fotó: Bobkó Anna

A Forbes elkészítette a harminc év alatti legsikeresebb magyarok listáját. Csaknem 500 jelölés érkezett a szerkesztőségbe, amelyet a lap saját kutatásaival egészített ki, illetve kért ajánlásokat befektetőktől, cégvezetőktől. Az ebből leszűkített, harmincas mezőnyben két szegedi kötődésű fiatal is helyet kapott.

A 28 éves Babócs Dóra orvos, űrkutatási szakértő első diplomáját a Szegedi Tudományegyetemen szerezte meg. Általános sebész lett, majd Debrecenben végzett innovatív táplálkozási és űregészségügyi posztgraduális képzést. Jelenleg Angliában tanul asztronómiát és bolygótudományokat, viszont Houstonban él, ott endovaszkuláris aortasebészeti programban vesz részt. Beválasztották a világ 25 orvosa közé, akik részt vehetnek az Európai Űrügynökség képzésén.

A másik toplistás szegedi Szirmai Marcell. A 18 éves fiatalembert leginkább művésznevén, Pogány Indulóként ismerik és éppen a múlt hétvégén töltötte meg az MVM Dómot koncertjén. A hazai rapszakmában az övé a leggyorsabb felemelkedése, hiszen első számát 2022-ben töltötte fel a YouTube-ra, kezdetben pedig egy szentesi kollégiumban készítette szerzeményeit barátjával, Ótvar Pestissel. Egyetlen év alatt jutott olyan magasságokba, amelyre korábban talán még nem is volt példa itthon, pláne nem tizenévesen és pláne nem a hiphop világában. Első igazán nagyot szóló kiadása, a Gettócsirke ma már tízmillió feletti megtekintésnél jár. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában