Trükkös lopások történnek Szegeden: autókat rámolnak ki, de nem akárhogyan

Delmagyar.hu

Finoman szólva kellemetlen, ami a szegedi nő kocsijával történt: míg vásárolt, mindenét ellopták az autóból, beleértve a csomagtartóban lévő értékeit. Arra gyanakszik, hogy saját távirányítóját klónozhatta valaki.

Egyre több bejelentés érkezik, sorra törik fel a szegedi Árkád parkolójában az autókat.
Egyre több bejelentés érkezik, sorra törik fel a szegedi Árkád parkolójában az autókat. / Fotó: Délmagyar

A vásárlók szerint az utóbbi időszakban többször előfordult már, hogy feltörték az autókat a szegedi Árkád parkolójában, míg a tulaj vásárolt. Az egyik nő a Facebookon tette közzé erről szóló posztját, hogy többé ne fordulhasson elő, ami vele történt: „Semmit ne hagyjatok az autótokban, még akkor sem, ha az Árkád zárt, fizetős parkolójában álltok meg egy fél órára!” – figyelmeztette a szegedieket Enikő.

Enikő március 7-én csütörtökön délelőtt ugrott be a szegedi bevásárlóközpontba egy rövid időre. Ezalatt annak őrzött, kamerákkal ellátott parkolójában hagyta autóját, amit feltörtek. Az egész autót átnézték és a csomagtartóból is elvitték az értékeit.

A módszer kifinomult: klónozták a távirányítómat és feltűnésmentesen kinyitották a kocsim

– mesélte Enikő, aki semmilyen külsérelmi nyomot nem talált az autóján, mikor visszaért.

Csak annyit vettem észre az egészből, hogy az autómhoz visszaérve nem működött a távirányítóm.

Mivel forgalmas helyen parkolt és nem egy félreeső sarokban, különösen gyanús, hogy senki nem vett észre semmit az egészből. „Az Árkád parkolási szolgálata nem lepődött meg a bejelentésemen és a rendőrségen is tájékoztattak róla, hogy az Árkádban mostanában nem ez volt az első ilyen eset” – írta Enikő, miután megtette a feljelentést.

Bízom benne, hogy az Árkád használható kamerafelvételeket tudott adni a rendőrségi nyomozáshoz

– hangsúlyozta Enikő, remélve, hogy a posztjának köszönhetően a jövőben nem fog előfordulni hasonló eset, pláne nem azon a környéken.

A történtekkel kapcsolatban megkérdeztük a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akiktől cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz, amint ez megtörténik, frissítjük cikkünket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában