Nyertes Zsuzsa is fellépett a hatalmas születésnapi bulin

2019.10.17. 14:24

45 éves az Üllési Nyugdíjas Klub

A közelmúltban ünnepelte 45. születésnapját az Üllési Nyugdíjas Klub. Az ünnepséget a Déryné Kulturális Központban rendezték.

Munkatársunktól

Hatalmasat buliztak, tortával ünnepelték a 45 éves klubot. Fotó: Déryné Kulturális Központ

Az Üllési Nyugdíjas Klub 1974-ben alakult. Jelenleg 64 tagja van, foglalkozásaikat minden héten szerdán tartják, ahol beszélgetnek, kártyáznak. A forráskúti, bordányi, kiskundorozsmai, röszkei, mórahalmi és domaszéki nyugdíjasklubbal tartják a kapcsolatot, részt vesznek egymás rendezvényein. Az üllési nyugdíjasok színjátszókört is alapítottak, hogy a korabeli színdarabokat újból életre keltsék és átadják a fiatal generációnak. A klubon belüli önként szerveződött kulturális csoportok pedig kitartó munkájukkal példaként áll a fiatal generációk alkotóközösségei előtt is.

Buliztak az idősek

A klub a közelmúltban ünnepelte 45. születésnapját, a bulit a Déryné Kulturális Központban rendezték. Hét nyugdíjasklubot láttak vendégül, a bordányi Nefelejcs Nyugdíjas Klubot, a domaszéki Jázmin Nyugdíjas Klubot, a kiskundorozsmai Alkony Nyugdíjas Klubot, a röszkei Hagyományőrző Nyugdíjas Klubot, a sándorfalvi Lila Akác Nyugdíjas Klubot és a mórahalmi Napfény Nyugdíjas Klubot, valamint a forráskúti Őszirózsa Nyugdíjas Klubot.

Hatalmasat buliztak, tortával ünnepelték a 45 éves klubot. Fotó: Déryné Kulturális Központ

Polgármesteri köszöntő

Nagy Attila Gyula üllési polgármester ünnepi gondolataival köszöntötte a nyugdíjasokat és a vendégeket. Kiemelte, milyen sokat jelent a nyugdíjasklub a nagyközség életében. Juhász Attila alpolgármester megköszönte a klub vezetőjének, Farkas Györgynének a kitartó, áldozatos munkáját, ezt követően Farkas Györgyné méltatta zz önkormányzat és kulturális központ támogatását, amellyel a tevékenységüket segítik.

Pesti művészek

A gálaműsoron a Pesti Művész Színház tagjainak előadását tekintették meg a vendégek: Nyertes Zsuzsa és Harsányi Gábor szórakoztatta a nyugdíjasokat. Kabaré a köbön című elő­adásukat a közönség tapsviharral jutalmazta.

Elismerések, oklevelek

Először a 15 éves klubtagok vehették át Juhász Attila alpolgármestertől és Meszesné Volkovics Szilvia intézményvezetőtől a jutalmukat, majd a 20, 25 és 30 éves klubtagok következtek. Az ünnepséget vacsora követte, majd ismerős dallamokra ropta a táncot a nyugdíjas közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában