13 ország, 1168 kirándulás, 77 ezer kilométer

2019.10.23. 17:33

Altay Lászlónak gyógyszertár a kerékpározás – 22 év alatt 77 ezer kilométert tekert

13 ország, 1168 kirándulás, 77 ezer kilométer – a szegedi Altay László 22 éve kerékpározik, elmondása szerint kiváló egészségmegőrző hatása van. Elmulasztja a fájdalmakat a tekerés, miközben rengeteg élményt ad.

Kiss Anna

Szeged – 2019.10.21. Altay László sokat kerékpározik a gyógyulás, az egészség érdekében az Agyagos utca. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Igazi jó példaként járhat az idősebb korosztály előtt Altay László, aki 55 évesen kezdett kerékpározni, ma már 77 éves, a 22 év leforgása alatt 77 ezer kilométert tekert le. 13 országban járt kétkerekűjével, eddig 1168 kirándulása volt, vagyis amikor több száz kilométeres távra indult.

– Még általános iskolásban koromban szerettem bele a kerékpározásba, amikor egy kirándulás során körbetekertük a Balatont, később középiskolában is tettünk hasonló köröket, illetve például a Bükkben is kerékpároztunk. Később, már felnőtt koromban felkerültem Nógrádba, ahol egy céget menedzseltem, viszont az első hónapokban nem volt még ismerősöm ott, így munka után, amikor időm engedte, bicikliztem. Igazából itt kezdődött el a biciklis korszakom – merült bele a kezdetekbe.

 

Azt mondja, sokszor belefeledkezett a tájba, illetve ez a szokás a mai napig megmaradt, 50-60 kilométert is letekert úgy, hogy észre sem veszi mennyi ideje ül a nyeregben. Erről mesélt lapunknak, és tippeket is adott, hogyan célszerű a biciklit is beállítani.

Cikkünket keresse a csütörtöki Délmagyarországban.

Altay László sokat kerékpározik a gyógyulás, az egészség érdekében. Fotó: Karnok Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában