ezekben a napokban fokozottan ügyeljünk értékeinkre

2019.10.30. 11:15

Óvintézkedések az ünnep alatt

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, Balesetmegelőzé­­si Bizottsága, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai kedden a Belvárosi temetőben tartott sajtótájékoztatón hívták fel az emlékezők figyelmét az ünnepek alatt szükséges óvintézkedésekre.

Munkatársunktól

Ezekben a napokban fokozottan ügyeljünk értékeinkre. Fotó: Frank Yvette

M. Toronykőy Márta rendőr alezredes, a bűnmegelőzési osztály vezetője kiemelte, hogy a hosszú hétvégén fokozott rendőri jelenlétre kell szá­mí­tani a temetők környékén, az egyenruhások munkáját pedig idén is a polgárőrség segíti.

A zseblopások elkerülése érdekében már a koszorú- és virágvásárlás alkalmával is érdemes körültekintőnek lenni. A tolvajok figyelmét felkeltheti a földre letett csomag, a külső kabátzsebben, nadrág farzsebében, nyitott kosárban, szatyorban látható módon elhelyezett tárca, az egyszerűen ki­­nyitható táska, hátizsák.

Sötétedés után nők és időskorúak lehetőleg ne tartózkodjanak egyedül a sírkertben.

Mindenszentek és halottak napja alkalmából sokan útra kelnek, megnövekedik a forgalom, és az őszi időjárás miatt megváltozott útviszonyok is kiemelt óvatosságot igényelnek a gépkocsivezetőktől – hívta fel a figyelmet Vad Róbert rendőr őrnagy, a CSMRFK Balesetmegelőzési Bizottságának titkára.

Amennyiben bűncselekményt követtek el a sérelmére, hívja a rendőrséget a 112-es hívószámon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában