Körbebiciklizték a belvárost

2019.10.02. 18:42

Százak tekertek az emlőrák ellen Makón – Fotók

- Érintett voltam, ezért jöttem el. Minden szűrővizsgálatra igyekszem elmenni, mert így lehet idejekorán felismerni, ha baj van – mondta a makói főtéren tegnap délután Kőszeginé Varga Borbála, aki a férjével együtt vett részt azon a kerékpározáson.

Szabó Imre

A jó időben nagyon sokan vállalkoztak a nemes célú kerekezésre. Fotó: Szabó Imre

- Érintett voltam, ezért jöttem el. Minden szűrővizsgálatra igyekszem elmenni, mert így lehet idejekorán felismerni, ha baj van – mondta a makói főtéren tegnap délután Kőszeginé Varga Borbála, aki a férjével együtt vett részt azon a kerékpározáson, amit az emlőrák felismerésére alkalmas szűrés népszerűsítésére rendezett – immár nem először – a helyi egészségfejlesztési iroda. A közös biciklizésre százak jöttek el, közülük sokan tűztek magukra a szolidaritás jeleként rózsaszín szalagot.

 

- A legfrissebb statisztika szerint a második leggyakoribb női halálok az emlőrák – mondta az egészségfejlesztési iroda vezetője, Gyurisné Pető Zsuzsanna. Hozzátette, ez különösen azért megdöbbentő, mert ezt a betegséget 90 százalékos arányban gyógyítani lehet, ha időben felfedezik. Az ehhez szükséges szűrővizsgálatra azonban a makói járásban a veszélyeztetett korban lévő nők közel 60 százaléka annak ellenére sem megy el, hogy meghívót küldenek nekik.

A makói megmozdulás résztvevői körbetekerték a belvárost, majd köztük ajándékokat sorsoltak ki – többek között kerékpárokat. Hasonló rendezvényt több Makó környéki településen is tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában