Helyi életstílus

2019.11.12. 07:00

Így vehetjük fel a harcot a tüdőrákkal

A tüdőrák és a dohányzásellenes szervezetek világszerte minden év novemberében tartják a Tüdőrák Hónapját, hogy felhívják a figyelmet a tüdőrákot okozó tényezőkre és a betegség elleni küzdelem szempontjaira, szerepére.

Munkatársunktól

Az idei Tüdőrák Hónap kiemelt fontosságú üzenete, hogy több információval több életet lehet megmenteni: a szakemberekhez a legújabb tudományos eredményeket kell eljuttatni, a betegek és a veszélyeztetettek számára pedig a megelőzés módjait és a korai diagnózis jelentőségét kell megismertetni. A tüdőrákos megbetegedések mintegy 90 százalékának hátterében a dohányzás lehet, és több mint kétszer nagyobb az előfordulása a férfiak körében, mint a nőknél. A tüdőrák továbbra is a leggyakrabban előforduló rákbetegség, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2003. áprilisi jelentése szerint mintegy 10 millió újonnan felfedezett daganatos beteget regisztráltak 2000-ben világszerte, ugyanebben az évben 6 millió 500 ezren haltak meg daganatos betegségük következtében. A szakemberek szerint 2020-ban már mintegy 15 millió új beteggel kell számolni.

Cikkünket a témában keresse keddi lapunkban!

Címkék#tüdőrák

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában