Dorozsma

2020.10.28. 10:25

Hétköznapjaink része a maszk

Feltűnő, figyelemfelhívó, szükséges.

Munkatársunktól

A dorozsmai őszi dekoráció készítői emlékeztetik a járókelőket: kötelező és fontos a száj és az orr eltakarása. FOTÓ: KORMOS MARGIT

Amikor kitört a pandémia, a világ összes országában azon gondolkodtak a szakemberek és a laiusok: hogyan terjed és miként lehetne megállítani az ismeretlen vírust. Az ezzel foglalkozó kutatók mára eljutottak odáig, hogy tesztelik a vakcinákat, és rengeteg információval rendelkezünk az újfajta koronavírusról.

A dorozsmai őszi dekoráció készítői emlékeztetik a járókelőket: kötelező
és fontos a száj és az orr eltakarása. FOTÓ: KORMOS MARGIT

Egy dolgot azóta is szikla­szilárddá próbálnak tenni Eu­­rópa-szerte, ez pedig a maszk viselése, amely a koronavírus elleni vé­dekezés egyik alappillére. Ez persze hazánkban újdonság volt még márciusban. A maszkot vi­­selő embert azelőtt kerülték, gondolván, nehogy elkapjanak tőle valamit. Mára már olyan általános és elfogadott, hogy divatot is csinálnak belőle.

Egy nagyon gyors paradigmaváltáson esett át a maszk viselése, amely akár életet is menthet jelen helyzetünkben.

Mára nemcsak az üzletek és közösségi helyek figyelmeztető plakátjain jelenik meg a maszk, hanem a települések dekorációjában is. A bálabábuk amellett, hogy jópofák, és illenek vidékünk környezetéhez, tanító, figyelemfelhívó jelleggel is bírnak, és emlékeztetnek: az élet megy tovább, a maszk használata pedig mindennapossá vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában