Aktuális

2020.11.16. 18:38

Ennyi zsebpénzt kapnak olvasóink gyermekei

Pénz nélkül már a kisiskolások sem léphetnek ki az ajtón.

delmagyar.hu

Budapest, 2015. május 9. Bankjegyek a gazdasági, pénzügyi események, hírek illusztrálására. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítõje vállalja a felelõsséget.

Fotó: MTI/Illusztráció

A pénzzel való bánásmódot nem lehet elég korán elkezdeni tanítani gyermekeinknek. Egyik legjobb módszer erre a zsebpénz beosztása. Ehhez kapcsolódóan tettük fel a kérdést előző héten, hogy mennyi zsebpénzt adnak gyermekeiknek havonta. Íme a kapott válaszok.

  • A válaszadók 42%-a,-ők voltak a legtöbben-, úgy van vele, hogy ha kér a gyermek, akkor kap némi pénzt. Ez nyilván éppen valamire kellhet, ami megtetszett neki, vagy éppen valamire vágyik.
  • Utánuk a legtöbb szülő 5000 forintig ad havonta gyermeküknek, ők a válaszadók 26%-át teszik ki.Utánuk 13%-kal jönnek azok, akik 5000- 10000 forintig adnak gyermeküknek, és nem az utolsó sorban azok a szülők (10%), akik 20000 forintot adnak havonta az utódoknak. A válaszadók 9%-a pedig 10000 és 20000 forint között ad gyermekének.
  • Nem meglepő az sem, hogy a válaszadók 75%-a készpénzben adja oda a zsebpénzt, a másik 25% választ valamilyen banki megoldást erre.
  • [eweb-voting id="6985405"]

    Talán a meglepő az, hogy nem az utolsó helyen voltak azok, akik 20000 forint fölött adnak gyermekeiknek. A pénzért minden időben meg kellett dolgozni, és tudni kellett azzal bánni. Ezt a leckét nem lehet elég korán kezdeni, és spórolni is sokan megtanítják gyermeküket, bármennyit is adjanak nekik.

     

    [eweb-voting id="6985420"]

     

    Az is elég gyakori, hogy valamilyen ünnep alkalmából kap pénzt a gyermek, nem pedig rendszeresen. Ilyen a karácsony, húsvét, születésnek, névnap, esetleg akkor, de táborozni sem pénz nélkül engedik el az utódokat a szülők. Mindezek mellett van olyan ember is, aki az elvégzett házimunka után is jutalmazza gyermekét.

     

    [eweb-voting id="6985411"]

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában