Szavazás a cikkben

2020.11.19. 15:50

Mennyit szán karácsonyi ajándékra idén?

Egy országos felmérés szerint2020-ban többet költenek karácsonyi ajándékra az emberek, de szűkül az megajándékozottak köre a vírus miatt.

delmagyar.hu

Szeged - Adventi gyertya. Fot: Karnok Csaba

Fotó: [email protected]

Árukereső.hu és a GKI Digital közös karácsonyi kutatásából kiderül, hogy átlagosan 52.600 forintot szánnak a magyarok a karácsonyi ajándékok beszerzésére ebben az évben. Igaz, a vírusok miatta megajándékozottak köre erősen szűkül. – írta az MTI.

[eweb-voting id="6992650"]

A vásárlás tervezett módjával és helyével kapcsolatban nincs változás: a korábbi évek trendjét folytatva, idén is a legtöbben (86%) az online rendelés és a webáruházak mellett tették le a voksukat, az arányt a pandémia tovább erősítette. Az internetezők 41 százaléka kifejezetten a vírushelyzet miatt tervez többet online vásárolni, 48 százalékuk pedig a tömegeket vonzó plázákba tervez kevesebbet látogatni.

Olyan ember is akad, aki nem egyszerre, és aki nem a téli hónapokban intézi el a karácsonyi bevásárlást. Ön melyik csoportba tartozik?

[eweb-voting id="6992698"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában