Szeged

2020.11.12. 12:32

Rémálom egy szegedi hídfő alatt

Augusztus végén írtunk az arctámadókról, amelyek kikelni készülnek a tojásaikból egy szegedi épület falán – köreikben tartózkodott Mézga Aladár is.

Farkas Judit

A jelenetet olvasónk örökítette meg a régi vámszedőhely alatti vasajtón. FOTÓ: BÁNKI-NAGY ENDRE

Ugyanazon budapesti street artos munkája volt a Boldogasszony sugárúti vámpírdenevér, ami a Macskafogó című rajzfilmből lehet ismerős, egy tál levesben – a vírus miatt fájóan aktuális. A fővárosi alkotó 0036mark néven jegyzi az ismert magyar mesék és híres külföldi filmek, popkulturális utalások kombinációit: ezúttal a nagy ho-ho-ho horgász került sorra. Budapesten van egy olyan változat, amelyen a horgász egy kifogott sellővel, a Disney-rajzfilm Ariel­jével pózol – Szeged kemény hely, itt sokkal rosszabbul járt.

A jelenetet olvasónk örökítette meg a régi vámszedőhely alatti vasajtón.
FOTÓ: BÁNKI-NAGY ENDRE

A jelenetet olvasónk, Bánki-Nagy Endre örökítette meg a Belvárosi híd szegedi hídfőjénél, a régi vámszedőhely alatti vasajtón. Azt a címet tudnánk mellé elképzelni: Miért nem érdemes Csernobilban horgászni? Lehet, hogy a Főkukac vett radioaktív fürdőt, lehet, hogy a Tisza köpte ki ezt a szörnyet. A nagy ho-ho-ho horgász meglepően boldog a méreten felüli fogással, mindössze abban kell még megegyezniük, ki kinek a zsákmánya – de az is lehet, hogy sikeres együttműködésben reménykedik. Vagy csak nem fogta még fel, hogy ez most egy rémálom, és hazaviszik vacsorára.

A fekete lagúna szörnye (1954)

A port.hu így ír a filmről: Tudósok elkábítanak és foglyul ejtenek egy szörnyet, aki szerelemre gerjed a főtudós asszisztensnője iránt. A magányos szörnyeteg, „a hiányzó kétlaki evolúciós láncszem” megszökik, és elrabolja vonzalma tárgyát. A tudósok vezetője hadjáratot indít, hogy kiszabadítsák asszisztensét, és visszadobják a nyugtalanító szörnyet a mélybe, ahonnét jött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában