Helyi életstílus

2021.01.08. 10:27

Nagyon népszerű a bordányi falunaptár

Mint megírtuk, elkészült és beszerezhető a Faluház és Könyvtár munkatársai által készített 2021-es Bordány asztali naptár.

Munkatársunktól

Bordány, 20210107. Elkészült a falu 2021-es naptára. Képen: Ferencsik Gyulánénak Fejesné Vajdics Viktória a Faluház munkatársa adja át a naptárat. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Csütörtök délelőtt egymásnak adták a kilincset a helyiek – pontosabban kopogtattak az üvegajtón –, hogy beszerezzenek egyet. Börcsök Roland, a faluház vezetője elmondta, 2014 óta készítenek asztali változatot, korábban csak falit nyomtattak, de nagyobb igény volt az asztalira, mert azon több a hely, így arra jegyzetelni is lehet.

A kiadvány szerkesztői idén is nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy minél több olyan kép kerüljön bele, amelyen helyiek, vagy Bordány civil szervezeteinek tagjai szerepelnek csoportképeken. Tartalmazza még a legfontosabb közérdekű telefonszámokat, de könnyen nyomon követhetők belőle a hulladékgyűjtések időpontjai is.

Vajdics Viktória, a Faluház munkatársa adta át Bordány 2021-es asztali naptárát.
Fotó: Frank Yvette

– Minél több fotót igyekeztünk elhelyezni benne, reméljük, sokan megtalálják benne gyerekeiket, unokáikat. A helyi vállalkozók pedig hirdetéseikkel támogatták a naptár nyomtatását – tette hozzá a faluház vezetője.

Mi csütörtökön délelőtt előbb Csillával találkoztunk, aki azt mondta, iskolás gyerekei miatt vett a naptárból, mert így tudja, milyen programokat rendeznek a faluházban. A nyugdíjas Ferencsik Gyuláné is erre hivatkozott, mint fogalmazott, sok hasznos információ van benne.

– Szeretem az itteni rendezvényeket, Schäffer Erzsébet is járt itt – emelte ki a Puli­tzer-díjas újságíró, író, publicista látogatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában