Menyhárt Eszter: Mindig szemben állok a vendéggel, hogy a teljes arcát lássam

2021.01.15. 19:30

Péntekig kozmetikus, a hétvégén sminkes

A Balástyán élő, Kisteleken dolgozó Menyhárt Eszter úgy tartja: péntekig kozmetikus, a hétvégén sminkes. Utóbbi szakmában szép sikereket ért már el a különböző országos versenyeken.

Imre Péter

Menyhárt Eszter munka, pontosabban alkotás közben. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

– Ha versenyre készülök, akkor a lányok arca olyan számomra, mint egy üres festővászon, amire szabadon alkothatok, gyakorolhatok – mondta a Ba­lástyán élő, Kisteleken dolgozó Menyhárt Eszter kozmetikus. Azzal folytatta: vendégként más a helyzet, elképzelésekkel, interneten látott megoldásokkal és ötletekkel érkeznek a kuncsaftok, a szalon pedig trendkövető, mindent megbeszélnek, megoldanak az illető egyéniségéhez igazítva.

– A legjobbak azok, akik rám bízzák magukat, és azt csinálok, ami és ahogyan nekem és nekik tetszik. Mindig szemben állok a vendéggel, hogy a teljes arcát lássam – közölte Eszter. 2009-ben végzett kozmetikusként, 1 év múlva tette le a sminkes szakvizsgát, 2012-ben indult első versenyén, 2017-ben magyar bajnokságot nyert, 2019-ben a Hungarian Open Cupon két 1. és egy 3. helyezést szerzett, a közelmúltban pedig online megmérettetésen lett 2. és 3., más-más kategóriában. Az ezekről tanúskodó serlegek, oklevelek a szalon díszei.

Menyhárt Eszter munka, pontosabban alkotás közben. Fotó: Frank Yvette

Az Európa- és a világbajnokság a nagy álom, de az induláshoz még össze kell szednem a bátorságomat. A hazaiakon is jelen van a szakma országos krémje

– tette hozzá. Azt is elárulta, a hétköznapi smink kötött, míg a versenysminknél határ a csillagos ég. Utóbbinál időre kell teljesíteni.

A versenyekre gyakorolni kell, azt szoktam mondani, hétfőtől péntekig kozmetikus vagyok, a hétvégén sminkes, és ez önfinanszírozós, költséges hobbi.

Nagyobb események előtt egyre sűrűbben keresik fel férfiak is bőrhibák korrigálására, eltüntetésére, illetve a lakosságnak tart oktatást, ahol a lányok, asszonyok megtanulhatják egy alapsmink profi elkészítését. – Azt vettem észre, a férfiak a párjukon az egyszerű, természetes sminket szeretik, a hivalkodót elutasítják – közölte.

A megmérettetésekre nemcsak az eredmények, a helyezések miatt kell eljárni: ezek jövőbe mutatóak, körvonalazzák a következő trendeket – árulta még el Menyhárt Eszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában